Philips maakt volgens EISA ‘Beste Europese Grote tv’

Door: partner-redactie | 03 augustus 2016 15:19

Partnerbijdrage

Na vorig jaar met een 55 inch tv in de prijzen te zijn gevallen, haalt Philips dit jaar met een 164 cm / 65 inch 4K-tv wederom een prestigieuze EISA Award binnen. De Philips 65PUS7601 mag zich van de European Imaging and Sound Association (EISA) namelijk officieel ‘Europese Beste Grote Scherm TV 2016-2017’ noemen. Wij keken waarom.

Het allerbelangrijkste van een 4K-tv is de beeldkwaliteit en dat is dan ook waar Philips met de 65PUS7601 de test met vlag en wimpel heeft weten te doorstaan. Hij is dankzij led-achtergrondverlichting met lokale dimming op basis van 128 segmenten in staat om diepe en stabiele zwartwaarden met uitstekend detail in de schaduwen en uitmuntend lokaal contrast te produceren. Het 10 bit-paneel ondersteunt HDR. Wie toch nog zelf wil bijstellen heeft dankzij Perfect Natural Motion alle ruimte om dit te doen. Bijzonder is ook dat de nieuwe HEVC-standaard volledig is geïntegreerd. Het bekijken van 4K-uitzendingen zal hiermee – nu en in de toekomst – geen problemen opleveren.

Audio en Android

Ook de manier waarop Android TV (voorheen Google TV) is geïntegreerd in dit toestel, is geslaagd te noemen. On demand diensten zoals Netflix en Youtube, muziek, games maar ook de browser zijn snel terug te vinden. De handige afstandsbediening - met aan de onderzijde een compleet toetsenbord - komt hier goed van pas en maakt het zoeken op internet of de Play Store een stuk eenvoudiger. Het is zelfs mogelijk om spraakcommando’s te geven. Een Quad Core CPU en 16 GB geheugen zorgen dat het toestel daarbij lekker vlot reageert. Het interne geheugen van deze tv kan bovendien door middel van een usb-stick worden uitgebreid.

Audio en uitsluitingen

Ook aan de achterzijde stelt de 65PUS7601 niet teleur. Wat direct opvalt is het driezijdig Ambilight dat de kijkervaring dankzij een extra brede gloed op de muur aanzienlijk weet te vergroten. Ambilight - dat nog steeds wordt doorontwikkeld - is zondermeer een uniek feature waarmee Philips zich nog altijd goed weet te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie.

Ook prettig is het flink aantal aansluitpoorten, waaronder: 3 x USB, 4 x HDMI, netwerk en digital audio uit. Niet dat die laatste aansluiting een vereiste is want DTS Premium-suite zorgt namelijk in combinatie met de Double Ring-technologie voor een rijke geluidservaring, inclusief – zeker voor zo’n dunne tv – een mooi basgeluid. Het complete juryrapport kun je hier lezen.