Printer zonder cartridges

Door: partner-redactie | 05 september 2019 16:40

Partnerbijdrage

Hoe goed je je dag ook plant, in een gezin met kinderen komt printen áltijd op het laatste moment. Voor iedereen herkenbaar, maar niet zonder risico. Want je zult altijd zien dat de inkt nét op is als je de printer het hardste nodig hebt en je die nieuwe cartridge – die toch écht ergens moet liggen – nergens kunt vinden. Als het aan Epson ligt zijn die problemen voorgoed verleden tijd.

Vliegtickets voor de vakantie met het gezin, kaartjes voor de bioscoop, complete schoolwerkstukken; in een huishouden met kinderen is de printer nog steeds onmisbaar. Vaak wordt er gewacht tot het laatste moment met printen en dan is het dus desastreus wanneer je plotseling zonder inkt zit. Daarnaast is het een kostbaar en vermoeiend verhaal om keer op keer nieuwe cartridges te bestellen terwijl je het gevoel hebt dat je ze nog maar net vervangen had.

Daar is printerfabrikant Epson het helemaal mee eens en daarom zorgen printers uit de Epson EcoTank-serie ervoor dat je nooit meer zonder inkt zult komen te zitten. Hoe ze dat doen? Door met andere ogen te kijken naar de manier waarop printers voorzien worden van inkt, en over te stappen op het innovatieve EcoTank-systeem, dat niet alleen een stuk efficiënter is, maar ook nog eens vele malen goedkoper.

Zo kun je met een reguliere inkjetprinter per cartridge vaak tot maximaal een paar honderd pagina’s afdrukken, maar met een EcoTank-printer print je tot 14.000 pagina’s met de meegeleverde inkt. Dat verschil ga je vooral voelen in je portemonnee. Betaal je bij een cartridgeprinter ongeveer 1 cent per pagina in zwart wit en 10 cent per pagina in kleur, bij een EcoTank-printer dalen die kosten tot 0,2 cent per pagina in zwart wit en nog geen 0,5 cent per pagina in kleur. En dat is zelfs inclusief de hardware. De kosten per pagina liggen bij een setje originele Epson inktflesjes nog vele malen lager. Dat betekent dat je nooit meer wakker hoeft te liggen over de werkstukken van je kinderen of de presentaties voor je werk, hoeveel kleur ze ook gebruiken. Printen wordt weer leuk!

Uiteindelijk raken ook de reservoirs van je EcoTank-printer een keer leeg. Heb je dat na intensief printen eindelijk voor elkaar, dan vul je de tanks heel eenvoudig bij met de juiste inktflessen. Bang dat je de verkeerde fles gebruikt hoef je niet te zijn, want de flesjes zijn voorzien van een unieke key-lock per kleur, zodat je altijd de juiste kleur in de juiste tank giet. En daarna? Daarna kun je weer zonder zorgen duizenden pagina’s printen van wat het ook is in je huishouden, in de wetenschap dat je de komende jaren niet zonder inkt zult zitten én dat je 90% procent bespaart op printkosten. Efficiënter én goedkoper, oftewel: EcoTank brengt rust in het gezin. Qua printen dan, want die puberruzies zul je nog altijd zelf op moeten lossen (maar daar kun je dan wel weer een mooie handleiding voor uitprinten).