Rob Lemmens heeft als multimediagebruiker drie weken de Sirius A getest

Door: techpanel-nl | 21 mei 2018 18:43

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Week 2
  3. Week 3

Update: We zijn uitgenodigd voor de Ockel Experience Day, waar we onze Ockel in ontvangst mogen nemen en onze eerste indrukken mogen delen. Tijdens de Ockel Experience Day krijgen we eerst een hele interessante uitleg waar het concept en de benamingen vandaan komen. Dit wordt zo goed verwoord en gepresenteerd, dat mijn interesse en nieuwsgierigheid nog verder gewekt worden.

Rob is drie weken aan de slag gegaan met de Sirius A. De reviews zijn iedere week geüpdatet. Week 2 en week 3 lees je op de volgende pagina. Of je kunt hierboven in de inhoudsopgave klikken om direct naar testweek 2 of 3 te gaan.

Unboxing

Het moment is aangebroken en onder belangstellende ogen van Ockel mogen we dan onze test objecten gaan unboxen en de eerste hands on beleving gaan ervaren. Op de doos welke voorzien is van een informatieve sleeve staat duidelijk afgebeeld waar ik de komende 3 weken mee aan de slag mag. Het eerste wat opvalt zijn de afbeeldingen van de voorkant en achterkant van de Ockel Sirius A. De meest algemene tekst is in het Engels geschreven en aan de achterkant wordt in 6 verschillende talen, waaronder natuurlijk in het Nederlands verder uitleg gegeven waar de Ockel Sirius A onder andere voor toegepast kan worden.

Design

Als we de verpakking openen, merken we al snel dat ook hier veel aandacht besteedt is aan het concept. In de vorm en de bedrukking is overal het kenmerkende design van de Ockel Sirius A terug te vinden. De Ockel Sirius A steekt mooi af en laat zich makkelijk uit de verpakking halen en onthult een bijpassende sleeve. Verder verborgen onder de dubbele bodem vinden we de adapter met maar liefst 3 verschillende stekkers en een unieke laadkabel. Niet alleen handig voor op reis, maar zo kan de Ockel Sirius A ook makkelijk in meerdere delen in de wereld worden aangeboden. Door een uniek ontwerp kunnen de verschillende stukken snel verwisseld worden.

Start

Het aanzetten en installeren van de Ockel Sirius A gaat het snelst met de handleiding erbij, doordat op en bij de knoppen geen aanduidingen staan. Instinctief de grootste knop gebruiken gaat hier helaas niet op. Eenmaal ingeschakeld is het een fluitje van een cent om Windows 10 te installeren. Ondanks dat het een volledige Windows 10 Home editie is, staat na het completeren van de set up alles toch op tablet mode. Als je nog niet erg bekend bent met Windows 10, is het wellicht even zoeken om dit om te schakelen. Nu wordt het tijd om de Ockel Sirius A serieus te gaan testen. Eens kijken hoe interactief deze mini PC daadwerkelijk is.

Benieuwd naar de andere reviews? Of wil je op de hoogte gehouden worden van Ockel? Bezoek de Ockel-pagina op Computer!Totaal.nl