Rob Lemmens heeft als multimediagebruiker drie weken de Sirius A getest

Door: techpanel-nl | 21 mei 2018 18:43

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Week 2
  3. Week 3

Inmiddels heb ik al aardig wat programma’s geïnstalleerd op de Ockel Sirius A en tot nu toe heb ik nog geen behoefte aan extra opslag. En dit ondanks dat van de 64GB opslag ongeveer de helft gebruikt wordt voor Windows zelf. Op dit moment maak ik veel gebruik van de Ockel Sirius A als multimedia apparaat en dit val zeker niet tegen, als eenmaal alles goed is ingesteld.

Snelheid

Naar mate dat ik de opslag meer gebruik, merk ik wel ook verschil in de algemene snelheid. Windows wordt wat trager, waardoor iemand die snelheid gewend is wellicht wat sneller de opdracht herhaald. Hierdoor wordt de Intel Atom processor en de 4GB RAM natuurlijk extra belast. Ook is duidelijk te merken dat wanneer er intensief gebruik gemaakt wordt van de Ockel Sirius A, de batterij aanzienlijk minder lang meegaat. Dat is natuurlijk met elk mobiel apparaat. Gelukkig is de lader en bijhorende kabel wel eenvoudig mee te nemen en overal aan te sluiten.

Instellingen

Tijd om de instellingen wat bij te werken. Om de Ockel Sirius A goed te kunnen inzetten als multimedia apparaat, is het wenselijk om te bedenken wanneer en waar je deze wilt gebruiken. Tenzij je werkt met leuke en draadloze gadgets, is het verstandig om bluetooth uit te schakelen. Heb je toegang tot een bekabelde aansluiten, dan krijgt dat absoluut de voorkeur en kan de wifi bijvoorbeeld ook uit. Verder heb ik alle niet essentiële zaken als multitasking, tabletmodus en meldingen uitgezet. Wel heb je een fysieke muis nodig om alle instellingen goed te kunnen benaderen.

De Sirius A mee op reis

De Ockel Sirius A is in ieder geval enorm handig om mee te nemen op reis. Wanneer je bijvoorbeeld naar een hotel of bed & breakfast gaat, kun je vaak alleen standaard of lokale zenders ontvangen. Omdat de Ockel Sirius A een HDMI aansluiting heeft, kun je deze eenvoudig aansluiten op de aanwezige apparatuur en kun je toch je eigen favoriete film of serie bekijken. Of om even je eigen muziek te beluisteren wanneer je even wilt relaxen. Ok, het is geen luxe hi-fi ervaring, maar de Ockel Sirius A geeft een goed volume voor zijn formaat. Het geluid loopt via de aangesloten apparatuur, zo kun je toch de buren in het hotel laten weten dat je weer thuis bent.

Benieuwd naar de andere reviews? Of wil je op de hoogte gehouden worden van Ockel? Bezoek de Ockel-pagina op Computer!Totaal.nl