Rob Lemmens heeft als multimediagebruiker drie weken de Sirius A getest

Door: techpanel-nl | 21 mei 2018 18:43

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Week 2
  3. Week 3

De Ockel Sirius A is een goed apparaat voor de multimedia gebruiker. Netflix, Spotify, Kodi, Windows Mediaspeler en dat alles in combinatie met Cloud diensten zijn mijn favoriete mediasoftwareproducten. Met name de cloud en netwerk verbindingen zijn onmisbaar op de Ockel Sirius A, gezien de beperkte opslag. Hierbij ontbreekt echter de eigen 4G verbinding. Zonder verbinding is het noodzakelijk om het vooraf op een MicroSD te downloaden.

Dankzij het formaat is de Ockel Sirius A makkelijk mee te nemen waar je ook heen gaat. Het past in je broekzak, jaszak, handtas, reiskoffer en noem het maar op. Groot voordeel is het formaat en het gewicht in tegenstelling tot een lompe laptop of tablet. Thuis is het je wekker, domotica controller en radio in een! Eenvoudig het licht aan-en-uit doen, je playlist streamen om te slapen en in de ochtend weer fris wakker worden met je favoriete ambiance van vogels of kikkers.

De Ockel Sirius A heeft in tegenstelling tot zijn broertje de Ockel Sirius B Black Cherry een ingebouwd display met een verbluffende 1920x1080 resolutie. Je hoeft deze dus niet altijd aan te sluiten op een grotere monitor of televisie om te gebruiken. Op het 6-inch scherm is het soms wat moeilijker om tekst te lezen of te bedienen daarom is een externe monitor wel wenselijk. Ook zit het virtuele toetsenbord zonder externe monitor vaak in de weg als je iets wilt ingeven waardoor er maar een zeer beperkt beeld overblijft om te kunnen zien wat je invoert.

Conclusie

Dan nu mijn conclusie: Is de Ockel Sirius A nu daadwerkelijk een vervanger voor je laptop of desktop? In sommige opzichten wel. Het biedt alle aansluitmogelijkheden welke je nodig hebt om er mee te kunnen werken. De Sirius A is mobiel en licht van gewicht, maar toch uitgebreid genoeg om je meest gebruikte programma’s te kunnen gebruiken. Wel is de Ockel Sirius A in de home editie mijn inziens op bepaalde momenten wat traag. De Intel Atom processor met de 4GB RAM heeft toch soms wat moeite met de snelheid welke we gewend zijn van de grotere computers. De Sirius A Pro met 8GB RAM zal hier wat minder moeite mee hebben. De batterij gaat lang genoeg mee en met bluetooth en wifi kan de Ockel Sirius A makkelijk koppelen met home entertainment en smart TV’s.

Voor de multimedia gebruiker is het zeker een leuke gadget al zijn voor die toepassing ook goedkopere oplossingen voor handen. De veeleisende gebruiker heeft zeker meer baat bij de Pro uitvoering. Daarnaast is enige kennis van Windows wel handig om de juiste instellingen te maken. Zelf ben ik nog steeds onder de indruk wat Ockel met hun Sirius serie mini pc’s heeft bereikt en kan niet wachten om te zien wat zij in de toekomst zullen gaan ontwikkelen.

Benieuwd naar de andere reviews? Of wil je op de hoogte gehouden worden van Ockel? Bezoek de Ockel-pagina op Computer!Totaal.nl