Ron test de Teufel Boomster

Door: Test Panel | 25 september 2017 09:07

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Week 2
  3. Eindconclusie

Ron Osvath test twee weken lang de Boomster van Teufel. Hij kan niet zonder muziek. Elke dag staat er wel muziek aan in huis en maakt dan ook dagelijks gebruikt van bluetooth speakers.

Eerste indruk

Zo, wat een indrukwekkend apparaat is de Teufel Boomster! Bij het uitpakken uit de doos valt de omvang meteen op, net als het gewicht en de handige handgreep. Er zit een keurige handleiding in hersluitbaar plastic zakje bij. Die hoort daar te blijven. Tenslotte nog een netstroom kabel en adapter.

Even het cellofaan voor de krasbescherming verwijderen en aansluiten op de netspanning en hop, een prominente plek op het dressoir valt ‘m ten deel.

De Boomster is overigens ook draagbaar te gebruiken: laadt ‘m eerst minimaal 3,5 uur op, haal het netsnoer los en lopen maar. Het strakke ontwerp valt meteen goed op, zwart mat met subtiele wit verlichte toetsen.

tiptoetsen bovenop. Links: power, BT, sub, volume. Rechts: radio etc.

De tiptoetsbediening geeft het toestel een extra luxe (ik wilde ‘touch’ hier niet gebruiken - te makkelijk), alhoewel de reactiesnelheid na aanraking beter kan. Het hele apparaat geeft een solide indruk, zeker ook qua formaat. Verschuiven zal-ie niet gauw, hij kan dus tegen een stootje. Aan de achterkant is een USB-aansluiting voor het opladen van mobiele apparatuur. Helaas ontbreekt de mogelijkheid om een USB-stick of SD-kaart met muziek te gebruiken met de Boomster.

Connectiviteit

Aansluiten was een makkie: pairing met bijvoorbeeld mijn iPhone en de Amazon Echo Dot ging bijna vanzelf. Ik speel graag een muziek quiz met vrienden, waarbij iedereen altijd de eigen telefoon gebruikt. Met een centrale speaker als de Boomster gaan we hier zeker meer lol aan beleven!

Ook handig: als de Boomster zo’n 20 minuten lang geen input signaal heeft gekregen, schakelt-ie zichzelf uit.

Gebruik Boomster

In mijn huis staat bijna altijd de muziek aan. Soms omdat ik muziek wil horen uit eigen collectie, maar veel vaker nog via muziekdiensten als Spotify of SoundCloud. In de ochtend hoor ik graag het geluid van m’n favoriete radiozender. Bij het douchen neemt een spatwaterbestendige BT speaker het geluid tijdelijk over. Telefoneren doe ik eigenlijk nooit via een BT speaker, maar omwille van de aanwezige mogelijkheid zal ik ook deze functie nog onder handen gaan nemen. Wordt vervolgd.

Geluid

De Boomster is nu een paar dagen in gebruik. Ik was vooral erg benieuwd naar de geluidskwaliteit van – alweer – een bluetooth speaker dus ik was eerlijk gezegd wat sceptisch. Maar al bij de eerste tonen die door de Boomster kwamen werd ik gelukkig: zelden heb ik zo’n krachtpatser gehoord, en dat voor een BT speaker! Diepe tonen worden geweldig weergegeven en de subwoofer is met 5 verschillende levels in te stellen (-6, -3, 0, +3, +6 dB). Het geluid is zeer goed, zelfs zuiver bij het volume op de maximale stand (-> geen vervorming). Natuurlijk heb ik ook andere songs getest, met zowel hoge als lage tonen. Instrumentaal, rock, R&B, klassiek, noem maar op: de Boomster maakte me blij.

Volgende keer ga ik de radiofuncties van de Boomster testen en laat ik weten hoe een handsfree telefoongesprek verlopen is.

Benieuwd naar de reviews van onze andere testers? Klik hier