Ron test de Teufel Boomster

Door: Test Panel | 25 september 2017 09:07

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Week 2
  3. Eindconclusie

Handsfree telefoneren

Zoals eerder gezegd zou ik nog de handsfree telefoneerfunctie testen. Handsfree bellen met de Boomster is alleen mogelijk als het bewuste mobieltje via BT is gekoppeld. Toen ik namelijk probeerde om mijn huistelefoon (DECT, met BT) met de Boomster te koppelen kwam de koppeling wel tot stand, maar handsfree telefoneren zat er niet in.

De Boomster laat geen telefoongeluid horen als er gebeld wordt, dat doet de telefoon zelf wel. Je neemt een telefoongesprek aan door de BT toets kort aan te raken. Het beëindigen van het telefoongesprek gebeurt op dezelfde manier.

De kwaliteit van het telefoongesprek laat te wensen over. Ik klink volgens mijn gesprekspartner alsof ik in de verte sta te praten en dat terwijl ik naast de Boomster sta. Omgedraaid geldt hetzelfde: het volume moet omhoog om het gesprek goed te kunnen volgen terwijl het volume al op een redelijk hoog niveau stond toen de muziek nog speelde. Het gesprek duurde daarom niet lang.

Bereik

De Boomster is uitstekend bereikbaar middels een Bluetooth verbinding. Vanaf de zolder, het balkon en de tuin heb ik een continue verbinding, zelfs al sta ik buiten mijn huis een paar muzieknummers snel door te spoelen. De laagdrempelige manier van verbinden maakt het zeker tot een gewilde afspeelkameraad.

Bediening

De tiptoetsen van de Boomster zijn bovenop het toestel geplaatst en dat maakt aanraken een makkie. De witte lampjes zijn opvallend genoeg om helder te zien welke toets welke functie heeft. Doordat de Boomster iets achterover gekanteld is, zal de witte verlichting van de lampjes zeker niet storen.

Radiofunctie

De Boomster kent drie geheugenplaatsen voor een radiostation. Bladeren door diverse gevonden zenders ging redelijk, dat was een kwestie van de FM knop steeds opnieuw aanraken totdat de volgende zender werd gevonden. Maar doordat ik de FM frequentie niet kon zien duurde het even voordat ik mijn favoriete radiostations had ingesteld. Een display zou daarom handiger zijn geweest.

Redactie: De nieuwe Boomster heeft een heldere, dimbare display voor muziekbronnen.

De kwaliteit van het geluid is ook hier super te noemen. Zelfs op laag volume zijn alle tonen goed te horen, zuiver en met een goede bas.

De ouderwetse antenne – een opgerold draadje in een vakje aan de achterkant - gooit de Boomster flink terug in de tijd. Hier had Teufel beter een antenne in de behuizing kunnen integreren. Een draadje, pfff.

Redactie: De nieuwe Boomsterbox 2.0 heeft dit niet. Deze heeft een uitschuifbare telescoopantenne voor een betere ontvangst!

Ongeteste functies

De Boomster kent nog twee verbindingsmogelijkheden die ik niet heb getest: AUX en NFC.

- Met een AUX kabel (3,5mm plug, niet meegeleverd) kan een externe speler zoals een iPod of andere MP3 speler worden verbonden

- Met NFC (Near Field Communication) kan een verbinding tot stand worden gebracht met een compatibele speler.