Ron test de Teufel Boomster

Door: Test Panel | 25 september 2017 09:07

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Week 2
  3. Eindconclusie

De Boomster is nu 14 dagen in gebruik. Zoals ik al eerder meldde staat in mijn huis bijna altijd de muziek aan. Voor wat betreft de kwaliteit van de muziek – hoge en lage tonen, goede bas – was ik al snel overtuigd van de kracht van de Boomster. Vooral de koppeling met de mobiele telefoon of met een apparaat als de Amazon Echo Dot is fantastisch – zeker als je een Spotify Premium abo hebt.

De AUX koppeling is prima voor mensen die externe muziekspelers willen verbinden; de functionaliteit zou eigenlijk uitgebreid moeten worden met de ondersteuning voor USB en SD-kaarten.

Voor wat betreft de functie van het handsfree telefoneren heb ik wel een mening: in de praktijk is het veel makkelijker om je mobieltje met één beweging op handsfree te zetten. De telefoon luidspreker is beter in staat om een gesprek goed weer te geven, rekening houdend met ruis en omgevingsgeluiden. Ik zou deze feature persoonlijk niet missen, maar ik verwacht dat de geluidskwaliteit voor degenen die wel graag handsfree telefoneren via een BT speaker zal teleurstellen.

De overige functies zoals (primitief) radio luisteren en de NFC mogelijkheden zijn naar mijn mening overbodige zaken. Als ik die allemaal wegstreep dan is de Boomster, ondanks een meer dan geweldig geluid èn dat-ie draagbaar te maken is, best wel een overpriced product.