VR èn professioneel fotograferen met je smartphone

Door: partner-redactie | 07 juli 2016 12:03

Partnerbijdrage

De Samsung Galaxy S7 is niet alleen de telefoon met één van de mooiste camera's van dit moment, maar ook hét toestel dat je moet hebben als je goede, maar goedkope virtual reality wil bekijken.

Check het gratis digitale magazine!

Foto’s met een mooie onscherpe achtergrond, daar heb je toch een dure professionele camera voor nodig? Nee hoor! Met deze tips maak je zo’n scherptedieptefoto gewoon met je smartphone!

De meeste virtual reality van dit moment is nog erg prijzig. Voor de high-end-brillen betaal je op dit moment bijna € 1000,- en je hebt er bovendien een erg dure pc voor nodig. Aan de andere kant is er virtual reality via Google, die met zijn Cardboard makkelijk toegankelijke en goedkope VR maakt. Maar daarbij ontbreken vaak de nodige rekenkracht en goede hardware in je bril.

Onderdompelen

De Galaxy S7 en de Gear VR zijn daar echter een perfecte tussenweg in. Die apparaten zijn perfect geschikt voor virtual reality, de nieuwste technologie die in de toekomst erg belangrijk gaat worden. Stel je eens voor dat je je straks helemaal kunt onderdompelen in een compleet nieuwe wereld, eentje waarbij je de echte wereld tijdelijk helemaal kunt achterlaten en de mooiste omgevingen kunt bekijken alsof je er echt bij bent. Dat is VR, en de Galaxy S7 is de meest toegankelijke manier om dat op dit moment mogelijk te maken.

De Samsung Galaxy S7 (hier in de Edge-variant) is de meest toegankelijke manier om VR te bekijken.

Tussenweg

Je kunt de S7 namelijk gebruiken met de Gear VR, een headset die door Samsung samen met Oculus is gebouwd. De Gear VR werkt door je telefoon er rechtstreeks op aan te sluiten en de speciale Oculus Store te openen. Daar staan tientallen games en demo's die je kunt proberen, waarin je het ene moment in een ruimteschip rondvliegt en het volgende moment een documentaire over het leven in Noord Korea volgt. Er komen iedere dag wel nieuwe games en apps beschikbaar voor het platform, dus is er altijd genoeg om uit te kiezen.

Geen dure hardware

De hardware van de Galaxy S7 maakt het apparaat uitermate geschikt voor VR. Virtual reality is namelijk een intensief proces, waarvoor je goede hardware nodig hebt. Niet voor niets moet je voor dure headsets als de Oculus Rift en de HTC Vive de allernieuwste en peperure hardware in huis hebben, maar dat is voor virtual reality met de Gear VR niet nodig. Die heeft een helder display met 2K-resolutie (2560 x 1440 pixels). Dat is ook nodig, want bij virtual reality plaats je je telefoon zo dicht op je ogen dat je de pixels vaak kunt tellen. Een scherpe resolutie als die van de S7 komt dan ook goed van pas als je VR wil proberen.

Daar komt nog bij dat de Galaxy S7 een razendsnelle processor heeft, met een goede geïntegreerde videokaart waarmee je snel de mooiste beelden tevoorschijn kunt toveren.

Prachtige camera

De Galaxy S7 heeft nog veel meer te bieden. Denk maar eens aan een waanzinnige scherpe camera met een resolutie van 12 megapixels die ook in het donker prachtige foto's kan maken, en een accu waar je makkelijk een dag op kunt werken, en ruimte voor een SD-kaart om al die extra VR-apps op op te kunnen slaan.

De camera van de Galaxy S7 is waanzinnig scherp.

Zeker als je voor die mooie randen van de S7 Edge gaat heb je een schitterend toestel in handen. Het maakt niet uit of je voor de 'gewone' S7 gaat of toch die mooie Edge koopt, allebei de telefoons passen in de Gear VR die je nu bij je Galaxy-toestel kunt kopen.

Check het gratis digitale magazine voor alle tips over fotograferen met je Samsung Galaxy S7 (en andere smartphones). Meer info? Kijk op Zoom.nl!