Surface Book 2: Mobiele krachtpatser voor powerusers

Door: partner-redactie | 06 maart 2018 15:30

Partnerbijdrage

De 13,5inch-versie van de Surface Book 2 was er al even, maar vanaf 5 maart is deze populaire tablet/laptop-combinatie ook met een 15inch-scherm verkrijgbaar. Ondanks de aanwezigheid van een krachtige Core i7-processor en Nvidia-videokaart gaat de accu evengoed zo’n zeventien uur mee. Kortom, een ideale machine voor veeleisende mobiele werkers!

Tablet/laptop-combinaties hebben normaliter weinig rekenkracht aan boord, maar gelukkig bewijst Microsoft met de Surface Book 2 dat het ook anders kan. De aanwezige Intel Core i7-8650U-processor is razendsnel, terwijl de Nvidia GeForce GTX 1060-videokaart moeiteloos de ingewikkeldste videoberekeningen uitvoert. Deze krachtpatser vormt dan ook een prima match met professionele software die je normaal gesproken alleen op de desktop gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan grafische programma’s als Adobe Premiere Pro en Autodesk Revit. Zelfs gamen behoort tot de mogelijkheden, waarbij het ruime 15inch-scherm natuurlijk mooi van pas komt.

Flexibel ontwerp

De Surface Book 2 weegt amper twee kilo, waardoor je de machine gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Een pluspunt is het nogal flexibele ontwerp. De laptopmodus geeft gebruikers toegang tot een volwaardig qwerty-toetsenbord, maar het staat je ook vrij om het scherm los te klikken. In dat geval gebruik je het systeem als tablet. Bedien het systeem met je vingers of gebruik hiervoor de los verkrijgbare Surface-pen. Bijzonder is dat je het scherm ook omgekeerd op het toetsenbord kunt klikken, voor het geval je bijvoorbeeld een video wilt bekijken. Dat is bepaald geen straf, want het heldere PixelSense-scherm is met een resolutie van 3240 × 2160 pixels haarscherp.

Toekomstbestendig

Vanzelfsprekend wens je een apparaat dat nog jarenlang meekan. Goed nieuws, want de Surface Book 2 is prima voorbereid op de toekomst. Zo pronkt er in de zijkant van de smalle behuizing een usb-c-poort. Deze moderne aansluiting vervult tegelijkertijd meerdere taken. Sluit bijvoorbeeld een externe monitor aan, voeg externe opslagdragers toe of laad mobiele apparaten op. Gebruikers die nog niet rijp zijn voor usb-c kunnen overigens uit de voeten met twee reguliere usb3.1-poorten. Verder draagt het omvangrijke werkgeheugen van 16 GB bij aan een lange levensduur. Het systeem zal dankzij deze overcapaciteit zelfs op lange termijn niet zo snel vertragen. De fraaie behuizing van magnesium kan tot slot wel een stootje hebben, dus de Surface Book 2 blijft bij normaal gebruik jarenlang het mooiste meisje van de klas.

Opslag naar behoefte

Veel mensen gebruiken tegenwoordig cloudopslag, waardoor een forse harde schijf niet voor iedereen van levensbelang is. Microsoft houd daar rekening mee. De Surface Book 2 is namelijk met 256 GB-, 512 GB- of 1 TB-opslag verkrijgbaar. Overigens bestaat het opslagstation uit een rappe ssd-insteekkaart, waardoor de opstarttijd van Windows 10 Pro tot een minimum is beperkt. Wie overigens op discrete wijze extra opslagcapaciteit aan de machine wil toevoegen, prikt simpelweg een sdxc-kaart in de kaartlezer.

Veiligheid voor alles

Zeker als je bedrijfsgevoelige informatie of privégegevens op het systeem bewaart, speelt veiligheid natuurlijk een doorslaggevende rol. Dat zit bij deze laptop/tablet-combinatie wel goed! Er is een Windows Hello-camera ingebouwd, zodat bevoegde personen uitsluitend inloggen met hun gezicht. Bovendien is er een speciale beveiligingschip (TPM 2.0) ingebouwd, waardoor je bestanden nog veiliger staan opgeborgen. Dankzij het veelzijdige en veilige karakter van dit apparaat, kunnen zowel zakelijke als particuliere gebruikers met deze alleskunner uit de voeten. Doe er je voordeel mee!

Benieuwd naar de Surface Book 2? Configureer hier je Surface Book 2 al vanaf 1.749 euro!