Teufel Cinebar 11 – Soundbar met draadloze subwoofer

Door: partner-redactie | 18 december 2013 16:00

Teufel Cinema 11
Partnerbijdrage

Voor liefhebbers van geluidsgeweld tijdens films is er vaak maar één optie: een kamervullende 5.1 luidsprekerset. Houd je jouw huiskamer liever wat netter, dan is de Teufel Cinebar 11 een hele interessante optie.

De Teufel Cinebar 11 ziet er heel netjes uit. Het design is vrij ingetogen en de kunststof behuizing is matzwart in plaats van het vaak voorkomende hoogglans zwart. Dat zorgt ervoor dat de Cinebar 11 vrij onopvallend onder de tv te plaatsen is. Je hoeft niet bang te zijn dat hij tijdens het kijken je tv-beeld blokkeert: de Cinebar 11 is slechts 5,4 centimeter hoog.

Aansluitingen

Qua aansluitingen hebben we niets te klagen. Er is een HDMI-ingang voor een AV-bron, een optische ingang, een analoge ingang en een HDMI-uitgang voor de tv. Voor je smartphone of tablet is er ook nog Bluetooth en NFC aanwezig, wat voor een makkelijke koppeling zorgt. Overigens gaat het koppelen zonder NFC ook erg eenvoudig en snel.

Het aansluiten van de Teufel Cinebar 11 soundbar is eenvoudig, stekkers erin en aanzetten. De draadloze subwoofer aan de gang krijgen is zelfs nog simpeler, want je hebt aan een stroomkabel genoeg. Bovenop de soundbar zitten knoppen voor de meest basale functies (aan/uit, volume en bronselectie).

Qua aansluitingen is de Teufel Cinebar 11 goed bedeeld.

De rest kan je via de afstandsbediening en een simpel lcd-scherm bedienen. Bijvoorbeeld het aan elkaar koppelen van soundbar en subwoofer. Dat hoeft gelukkig maar eenmaal te gebeuren. De subwoofer schakelt vanzelf uit als er geen signaal is en gaat ook weer automatisch aan als de soundbar wordt aangezet.

Geluidskwaliteit

Normaalgesproken hebben we niets te klagen over de geluidskwaliteit van Teufel-luidsprekers. In het geval van de Cinebar 11 is dat gelukkig niet anders. Wel moet je de beperkingen van de set kennen. Teufel geeft zelf aan dat de Cinebar 11 geschikt is voor ruimten tot 20 vierkante meter. In grotere ruimten zal je dus ‘kracht’ en detail tekort komen. Maar voor de meeste tv-hoeken is de Cinebar 11 krachtig genoeg. Een Dolby Digital- en DTS-decoder is aanwezig, en voor extra ruimtelijk geluid is er ook een Virtual Surround Sound-modus. De meeste mensen zullen de achterspeakers niet eens echt missen.

Het kleine display zorgt samen met de afstandsbediening voor een eenvoudige bediening.

Conclusie

De Teufel Cinebar 11 is een no-nonsense soundbar die doet wat hij moet doen. Hij is netjes afgewerkt, biedt een prima geluidskwaliteit en veel functionaliteit. Daarbij komt ook nog eens dat de Cinebar 11, zeker voor een soundbar, een scherpe prijs heeft.

Teufel Cinebar 11

Prijs € 399,99

Afmetingen 7 x 95 x 5,4 cm (soundbar), 32 x 18,4 x 42 cm (subwoofer)

Gewicht 1,78 kg (soundbar), 6,75 kg (subwoofer)

Ingangen HDMI, analoog, optisch, Bluetooth

Frequentiebereik 42 – 20000 Hz (gecombineerd)

Pluspunten

+ Past onder vrijwel elke tv

+ Bluetooth-, HDMI- én optische ingang

+ Draadloze subwoofer

+ Prima geluidskwaliteit

+ De subwoofer kan worden gekanteld

Minpunten

- Geen echt 5.1 geluid (beschikt wel over Virtual Surround)

- Maximaal ruimtes tot 20 m²

SCORE: 8/10