Teufel getest: Alledaags streamen en surfen

Door: Test Panel | 08 december 2016 15:26

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Teufel Mute getest
  3. En de winnaar is...

Teufel heeft voor iedere situatie een geschikt product waar audio het verschil in kan maken! Een van onze testers, Bert Damman, testte de producten van Teufel op gebied van alledaags streamen en surfen. De producten die hij drie weken lang mocht ontdekken waren de Mediadeck en de Mute, koptelefoon.

Het Teufel Mediadeck, tomorrowland op het werk

Een voorpoefje op Sinterklaas, zo kan je het best omschrijven hoe het voelt om te wachten op mijn Mediadeck van Teufel. Elke dag zit je te kijken of de postbode reeds langskwam met het pakketje. En plots de verlossing! Niets toffer dan op kantoor een grote bruine doos met het gekende logo terug te vinden midden je bureau, beter kan je dag niet beginnen.

Strak design

Bij het uitpakken van het Mediadeck valt direct de kwalitatieve afwerking op. Een stevige zwarte tijdloze aluminium behuizing. Ik hou van het minimalistisch design, het Mediadeck van Teufel doet mij bij momenten denken aan dat andere merk met het appeltje die bekendstaat voor zijn strak design.

Ready, set … go

Het aansluiten van het Mediadeck verloopt zeer intuïtief. Scherm opheffen, Mediadeck plaatsen, de meegeleverde stroom- en USB kabel aansluiten en hop klaar is kees (of in dit geval Bert)! Er zitten uiteraard extra aansluitingen achteraan om je computer uit te breiden met maar liefst 3 USB poorten. Een ingang voor een micro voor als je het meezingen niet kan laten en 2 hoofdtelefoon uitgangen( 1 vooraan en 1 achteraan). Er is zelf een aparte usb aansluiting om je smartphone op te laden.

Verbluffend geluid

Eindelijk aangesloten, tijd voor een streepje muziek! Ik vermeld er even bij dat ik per dag 8 a 10 uur achter mijn computer zit en de muziek staat altijd aan. Wat een verschil! De warmte van het geluid, de diepte van de lage tonen het is verbluffend. En ik moet zeggen het Mediadeck van Teufel klinkt bij elk genre puur. Of je nu naar Dimitri Vegas en Like Mike luistert of 1 van de zeven symfonieën, het geluid is fe – no – me –naal! Zelf het bekijken van films kan het Mediadeck moeiteloos aan met zijn 2.1 speakers.

Het Mediadeck van Teufel is zijn prijs zeker meer dan waard, als ik er dan echt iets negatief over moet vermelden. Ik begrijp niet waarom er een hoofdtelefoon ingang op zit, je wil toch volop van dit geluid genieten!