Teufel getest: op gebied van editing

Door: Test Panel | 08 december 2016 15:41

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Teufel Mediadeck getest
  3. Welke van de twee kies ik?

Teufel heeft voor iedere situatie een geschikt product waar audio het verschil in kan maken! Een van onze testers, Linda Koks, testte de producten van Teufel op gebied van audio en video editing. De producten die zij drie weken lang mocht ontdekken waren de Mute en de Mediadeck.

Daar is die!

Vandaag heb ik eindelijk de Mute ontvangen. De postbode was in verwarring gebracht door het aantal pakketjes en kwam nog een tweede keer terug om de rest te brengen. Eerst ga ik de Mute testen en vervolgens de Mediadeck.

Verpakking

De Teufel Mute, koptelefoon, zit in een mooi zwart doosje met daarin een hoesje. Wat mij opvalt wanneer ik het hoesje open maak dat het een compacte koptelefoon is. Hij voelt redelijk zwaar aan en is zwart met een rood lijntje. Er zit ook een kabel van stevige kwaliteit bij om de koptelefoon aan te sluiten op de computer. En een batterij om de koptelefoon te activeren.

Aan de slag

Mijn computer staat al aan. Ik plug gelijk de kabel erin zonder een software installatie te hebben geinstalleerd, hoor ik geluid uit de koptelefoon komen. Hij zit goed en comfortabel. De maat hoefde ik niet bij te stellen, omdat hij precies passend is voor mij.

Aan de linkerkant van de koptelefoon zit een knopje, ik pak de gebruiksaanwijzing erbij, maar hier staat niet veel informatie in. Het knopje is voor ANC. Dit betekent het zo volledig mogelijk reduceren van omgevingsgeluiden om zo een betere weergave te bereiken met een lager bronvolume. Met Andere woorden zo kan ik rustig muziek luisteren terwijl mijn oudste dochter haar eigen muziek luistert en word ik niet gestoord door geluid van buitenaf.

Bass

Om te testen zet ik muziek op en wat mij meteen opvalt is de goede bass. Doordat de koptelefoon goed aansluit, hoor ik niet meer wat buitenaf gebeurt. Wat ook ideaal is, is dat je de koptelefoon aan meerdere apparaten kan aansluiten. Getest op mijn MP3-speler, computer en televisie. Bij alle drie de apparaten merk ik geen verschil. Het geluid blijft true en nog steeds even mooi.

De Mute is echt een aanrader. Ziet er mooi uit qua vormgeving. Door de pasvorm en het geluid kan ik mij voorstellen dat je de Mute voor uren kan ophebben. Hij klemt een beetje op mijn hoofd, maar dit is niet hinderlijk. Het geeft een intensere beleving van geluid. Ik ben erg tevreden met de Mute!


TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA