Teufel getest: op gebied van gaming

Door: Test Panel | 08 december 2016 15:55

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Teufel Mediadeck getest
  3. Wie van de drie?

Teufel heeft voor iedere situatie een geschikt product waar audio het verschil in kan maken! Een van onze testers, Roy Schipper, testte de producten van Teufel op gebied van gaming. De producten die hij drie weken lang mocht ontdekken waren de Cinebase, Mute en Mediadeck.

Het aansluiten van de Cinebase

Het pakket meteen uitgepakt en direct aan de slag gegaan met de Cinebase. Het eerste wat mij opvalt is dat het apparaat nogal groot en zwaar is. Het aansluiten ging heel makkelijk de HDMI kabel vanaf de Xbox naar de Cinebase toe en van de Cinebase naar de tv.

Het beeld bleef echter een tijdje weg, na wat drukken op de HDMI knop van de afstandsbediening was het raak. De harde bass die erin ziet, viel mij gelijk op. Gelukkig kun je deze met de afstandsbediening zachter zetten. Het enige nadeel van de afstandsbediening vind ik dat je deze echt moet richten op de Cinebase anders reageert deze niet.

Een ander punt dat ik minder vind aan de Cineabase is dat je er maar één HDMI-apparaat op aan kunt sluiten. Hierdoor moet je steeds het aangesloten apparaat loskoppelen om een ander apparaat aan te sluiten. Het zou makkelijker zijn wanneer er twee of drie HDMI-aansluitingen zijn, zodat je bijvoorbeeld ook de Horizonbox of mediaspeler erbij kunt aansluiten.

Het geluid

Zoals ik al eerder zei, de bass die uit de Cinebase komt heeft een goed en diep geluid. Tijdens het gamen hoor je duidelijk of iets van links of rechts komt. Dit is handig met FPS, First-person shooter, een genre computerspel.De opties Sonic 1, 2, 3 op de afstandsbediening is geweldig. Door deze optie krijg je steeds andere geluidseffecten. Hierdoor wordt het kijken van films of het spelen van games nog intenser gemaakt.

Schakelen tussen verschillende bronnen

Het schakelen tussen verschillende bronnen zoals een USB ging wat moeizamer. Om een of andere reden pakt de Cinebase deze niet. Nogmaals geprobeerd en het werkte de tweede keer wel. Uiteindelijk ging het schakelen makkelijk.

Pluspunten

- Goed geluid

- Diepe bass

- Makkelijk aan te sluiten

Minpunten

- Groot en zwaar

- Afstandsbediening moet je echt richten

- Weinig HDMI aansluitingen

TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA