Teufel getest: op gebied van gaming

Door: Test Panel | 08 december 2016 15:55

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Teufel Mediadeck getest
  3. Wie van de drie?

Week 2 en ik test deze week de Mediadeck van Teufel. Vorige week de Cinebase getest met mijn Xbox en televisie en nu was mijn PC aan de beurt.

Het aansluiten van de Mediadeck

Het apparaat is zeer makkelijk aan te sluiten het is letterlijk Plug & Play. Zodra ik de Mediadeck met de USB aan mijn pc aansloot, zag de PC direct de Mediadeck. Hij schakelde gelijk mijn eigen geluidsinstallatie uit zodat het geluid van mijn PC over de Mediadeck te horen was. Ook is er gedacht aan een aansluiting voor eventueel een koptelefoon. Wat een pluspunt van dit product is, is dat je telefoon meteen kunt opladen terwijl je naar je favoriete muziek aan het luisteren bent. Het heeft namelijk een aparte USB-gang, zodat je je telefoonkabeltje kan aansluiten en opladen maar!

Het formaat van de Mediadeck is erg compact en is naar mijn idee niet te zwaar. Je kan hem eigenlijk wel overal in het huis een plekje geven waar een stopcontact aanwezig is.

Werkt de USB-hub goed?

De Mediadeck heeft 3 USB-HUB aansluitingen. Deze werken zoals je verwacht van deze aansluitingen. Je plugt de, in mijn geval, USB-stick in de Mediadeck en spelen maar.

Hoe accuraat is de volumeregelaar op de Mediadeck zelf?

Dit is een minpuntje voor mij. De volumeregelaar op de Mediadeck vind ik erg gevoelig. Bij minste of geringste beweging schiet het volume omhoog of omlaag. Het rode lichtbalkje toont de hoogte van de volume, leuk, maar niet echt van toegevoegde waarde vind ik. Ik houd zelf niet zo van lichtjes en dingetjes op mijn media apparaten.

Klinkt het luid anders op andere geluidsapparatuur?

Het geluid wat uit de Mediadeck komt vind ik persoonlijk niet goed. Wanneer ik hem hard zet, vervormt het geluid heel erg en begint de bass te kraken. Het kan aan mij liggen en aan het soort muziek wat ik erop afspeel, maar dat zou eigenlijk niet mogen uitmaken voor een product in deze prijsklasse.

Pluspunten

- Formaat

- Meerdere usb aansluitingen

- Telefoon opladen

- Koptelefoonaansluiting


Minpunten

- Geluid

- Gevoelige volumeregelaar

TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA