Teufel getest: op gebied van gaming

Door: Test Panel | 08 december 2016 15:55

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Teufel Mediadeck getest
  3. Wie van de drie?

De laatste week en nog een product om te testen. Deze week de Mute, een koptelefoon van Teufel. Ik test de Mute, maar ook welk product mijn voorkeur heeft op gebied van PC en Console Gaming.

Stopt de muziek?

Dit was een puntje dat voor mij niet had gehoeven namelijk dat de muziek stopt wanneer je de koptelefoon afzet. Ik begrijp dat een bedrijf graag de nieuwste snufjes in hun product verwerken maar voor mij heeft dit geen extra toegevoegde waarde. Het is zelfs zo dat wanneer je Mute weer opzet de muziek niet direct weer terugkomt.

Reactie van de Real Time Noise Cancellation op omgevingsgeluid?

Deze reageert vrij direct. Had hem opgezet en paar keer in mijn handen klappen en moet zeggen dat hij er goed mee om weet te gaan. Ik zou niet zeggen dat het totaal niet meer hoorbaar is maar de 80% redt hij wel.

Is de Mute comfortabel genoeg voor uren gebruik?

De Mute heeft een geweldig draagcomfort, zelfs na een paar uurtjes achter de draaitafels is het niet irritant om hem te dragen. Normaal met een on- of over-ear hoofdtelefoon krijg ik altijd wel last van mijn oorschelp, daarom dat mijn voorkeur altijd uitgaat naar een in-ear product. Maar bij de Mute heb ik er totaal geen last van gehad.

Misschien de Mute in mijn achterhoofd houden, mocht ik ooit iets nieuws willen kopen.

Klinkt het geluid anders op andere geluidsapparatuur of is het ‘true’?

Ik kan over dit punt heel kort zijn, het geluid is gewoon perfect van lage tot diepe tonen komen er heel natuurlijk uit.

Plus- en minpunten

+ Geluid

+ Draagcomfort

+ Real Time Noise Cancellation

- Muziek stopt automatisch

- Draadje had iets langer gemogenConclusie

Ik vind dit best lastig om dat de Cinebase en de Mute mij erg goed zijn bevallen. Maar als ik dan toch een keuze zou moeten maken zou ik toch de Cinebase kiezen. Het is gewoon een mooi apparaat ondanks dat hij wat groot is. Het geluid wat er uitkomt is schitterend en de verschillende opties die hij biedt is de Cinebase voor mij de n.1 geworden. Ik ga hem straks nog missen.

Overall score
Cinebase 8
Mediadeck 6
Mute 7,5


TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA