Teufel getest: op gebied van mobile audio

Door: Test Panel | 08 december 2016 16:23

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Bamster Pro getest
  3. Pro of niet?

Vandaag mag ik de Teufel Bamster Pro testen. Een portable bluetooth speaker met een blijkbaar ongekend geluid. Op de Teufel website maken ze reclame met de slogan “Summa cum louder”. Ik ben erg benieuwd!

Het openen

De Teufel Bamster pro is mooi verpakt in een stevige zwart/rode doos. De deksel van de doos klapt makkelijk weg en daaronder tref ik de Teufel Bamster pro. Een niet al te grote bluetooth speaker die wat zwaarder aanvoelt dan verwacht. De Teufel Bamster is mooi afgewerkt met geborsteld aluminium en ziet er strak uit. In de doos tref ik ook een oplaadstation en 3.5 mm mini jack kabel. De Teufel Bamster pro staat stevig, iets gekanteld, op het oplaadstation.

Uitproberen

Voordat ik de gebruiksaanwijzing ga lezen zet ik eerst de Teufel Bamster pro aan en koppel mijn iPad door op de Bluetooth knop te drukken. Onder het lezen geniet ik heerlijk van mijn Spotify afspeellijst. Het geluid vult letterlijk de kamer! Hoe harder ik de muziek zet, hoe roder de ring van de volumeregelaar. Als ik de ring helemaal vol rood zie gloeien, blijft het geluid helder en vervormt weinig. Ondanks dat ik gebruik maak van een gratis Spotify account en de muziek daardoor van mindere kwaliteit is. Bij een gratis account hoort ook reclame die ineens snoeihard mijn kamer vult.

NFC

Ik lees dat je ook je smartphone kan koppelen door deze tegen de speaker aan te houden. Dit komt omdat de Teufel Bamster pro een NFC tag bevat. Tijd om te proberen natuurlijk! Ik houd mijn telefoon tegen de Teufel Bamster pro aan, hoor een piepje en klaar. Je kunt tot 6 devices koppelen aan de Teufel Bamster pro.

Meenemen

De Teufel Bamster pro is niet te zwaar en niet te groot om mee te nemen. Hij is alleen niet waterdicht en er zit geen beschermhoesje bij. Ik zal de speaker wel buiten gebruiken maar dan alleen in de zomer bij een gezellig tuinfeest zodat ik de Teufel Bamster pro wel veilig en droog kan weg zetten. Hij past wel prima in mijn standaard, veel te grote, handtas. Omdat ik alleen een jack aansluiting in mijn autoradio heb neem ik de speaker wel voor de langere afstanden mee in de auto. Heerlijke muziek voor op de snelweg en meteen een handsfree mogelijkheid. De accu gaat in de praktijk 7 á 8 uur mee dus voldoende om een rondje Nederland mee rond te rijden.

Extra knopje...

Naast het bluetooth knopje op de Teufel Bamster pro zit een mysterieus knopje die ik nog niet eerder heb gezien (zie foto). Dit is de knop om Dynamore in te schakelen. Voor de test sluit ik mijn iPod aan met de jack kabel en kies een goede kwaliteit MP3, in dit geval Oceaan van Racoon. Na een paar seconden druk ik op de Dynamore knop. Ergens had ik een heel groot verschil verwacht maar dat effect blijft uit. Wel wordt het geluid ronder en voller. Alsof je er meer in staat. Ook bij het kijken naar Netflix vind ik dit een prettige geluidsinstelling.

Concluderend

✓ Gebruiksvriendelijkheid ⑨ De Teufel Bamster pro is zeer eenvoudig te bedienen.
✓ Batterij ⑨ De batterij gaat bij continu gebruik zeker 8 uur mee.
✓ Formaat ⑨Makkelijk mee te nemen. Alleen jammer dat er geen beschermhoesje bijgeleverd wordt.
✓ Geluidskwaliteit ⑨ Geweldig! De Teufel Bamster pro kan echt hard! Het Geluid blijft dan nog helder. De Dynamore technologie vind ik een leuke bijkomstigheid.
✓ Prijs ⑧ De Teufel Bamster pro is nu te koop voor € 229,99. Dit is veel geld maar dat zie je ook zeker terug in de kwaliteit van het geluid en strak afgewerkte uiterlijk.
TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA

0 Reactie(s) op: Teufel getest: op gebied van mobile audio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.