Teufel getest: op gebied van mobile audio

Door: Test Panel | 08 december 2016 16:23

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Bamster Pro getest
  3. Pro of niet?

De afgelopen weken heb ik de Teufel Bamster en de Teufel Bamster pro mogen testen. En wat waren het heerlijke weken. Het huis werd gevuld met muziek en Netflix schalmde over de twee boxen. Maar welke heeft nu mijn voorkeur?

Uiterlijk

Eerlijk is eerlijk, zowel de Teufel Bamster als de Teufel Bamster pro zien er geweldig uit. Beiden zijn van mooie materialen gemaakt en het uiterlijk is minimalistisch. De Teufel Bamster is wat smaller en langgerekter dan de Teufel Bamster pro. Dat maakt het wat moeizamer meenemen in je tas. De Teufel Bamster pro is daarentegen weer net wat zwaarder. Beide missen overigens ook een beschermhoes die ik echt mis als ik de boxen meeneem.

Gebruiksvriendelijkheid

Op de Teufel Bamster en zitten weinig knoppen maar dat zit het gebruiksgemak niet in de weg. Bluetooth devices zijn eenvoudig te koppelen. Alle knoppen spreken ook voor zich. Op de Teufel Bamster pro zitten al wat meer knoppen. Ook hier kun je makkelijk je Bluetooth devices koppelen. De Teufel Bamster pro heeft nog een extra knop die het grootste onderscheid maakt tussen de beide boxen. De Dynamore knop. Zodra deze functie geactiveerd is lijkt het stereogeluid twee meter breder te worden. Deze optie vind ik voornamelijk heerlijk bij rustige muziek. Daarnaast beschikt de Teufel Bamster pro ook over NFC. Hiermee kun je tot 6 devices koppelen in tegenstelling tot twee devices bij de Teufel Bamster.

Batterij

De batterijen van de Teufel Bamster en van de Teufel Bamster pro gaan beiden ongeveer even lang mee en wel rond de 8 uur. Daarna zet je de Teufel Bamster pro eenvoudig op het laaddock en de batterij laad op terwijl je verder luistert naar de muziek. De Teufel Bamster heeft geen laadstation. Deze laad je gewoon op via een micro USB die bijgeleverd wordt. De Teufel Bamster pro kun je ook op deze manier opladen, handig voor onderweg, maar hier is geen laadsnoer bijgeleverd.

Geluidskwaliteit

De Teufel Bamster heeft een geweldige geluidskwaliteit. Muziek vervormt niet snel en het volume kan hoog genoeg. De tonen zijn warm en niet blikkerig en er zit, voor een portable bluetooth box, een redelijk basje in. De Teufel Bamster daarentegen heeft echt mijn verwachtingen overtroffen. Het volume kan nog net wat hoger en ook weer zonder te vervormen. De tonen zijn nog warmer en de Dynamore technologie maakt het helemaal compleet. De box voor een leuk feestje of een heerlijke zondagochtend op de bank.

Prijs

De Teufel Bamster is te koop voor € 99,99. Dit is het device meer dan waard! Een goede schappelijke prijs voor de kwaliteit die je ontvangt. De Teufel Bamster is te koop voor €299,99. Dit vind ik veel geld voor een portable bluetooth box. Maar ook hier krijg je echt kwaliteit voor je geld. En dat geluidje….TOP!

Concluderend

Als je een echt goede portable bluetooth box wilt kopen die je ook nog eens voornamelijk binnen wilt gebruiken, moet je echt gaan voor de Teufel Bamster. Prijs, kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, alles klopt gewoon. Maar als je vraagt wat ik graag zou willen terugvinden onder de kerstboom is het toch echt de Teufel Bamster pro. Deze is niet goedkoop maar is het bedrag wel meer dan waard.

TERUG NAAR DE TEUFEL GETEST PAGINA

0 Reactie(s) op: Teufel getest: op gebied van mobile audio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.