Transcend JetDrive Go en JetDrive Lite: opslag voor je iPhone, iPad en MacBook

Door: partner-redactie | 08 oktober 2016 10:55

Partnerbijdrage

Kijk er niet vreemd van op als je na een weekje vakantie duizend foto’s hebt gemaakt. Die moet je natuurlijk wel allemaal kunnen opslaan. Helaas heb je juist op vakantie doorgaans een minder goede internetverbinding, waardoor cloudopslag geen oplossing is. Gelukkig heeft Transcend voor zowel je iPhone, iPad als MacBook handige opslagoplossingen, zodat je ook onderweg altijd genoeg opslag voorhanden hebt.

Een iPhone of iPad kan een hoop data opslaan, maar er komt een moment dat het geheugen vol zit. Daarnaast moet je natuurlijk ook altijd een back-up hebben van je waardevolle foto’s en video’s. Clouddiensten bieden uitkomst, maar daar heb je wel een goede internetverbinding voor nodig. Zonder internet is het ook lastig om gebruik te maken van streamingdiensten als Netflix of Spotify. Ondanks dat we steeds meer online doen, hebben we dus nog volop behoefte aan lokale opslag. Helaas is het onmogelijk om de interne opslag van je iPhone, iPod, iPad of MacBook uit te breiden. Dankzij Transcend is het gelukkig wel mogelijk om op een handige manier opslag toe te voegen aan zowel de iPhone, iPod, iPad en MacBook.
Voor je het weet is het opslaggeheugen van je iPhone, iPad of MacBook vol.

JetDrive Go 500: opslag voor je iPhone en iPad

Op je iPhone of iPad kun je eigenlijk niet genoeg geheugen hebben. De iPhone gebruiken we volop om foto’s en video’s te maken en muziek te luisteren terwijl we de iPad juist helemaal vol willen zetten met onze favoriete films. Tegelijkertijd nemen natuurlijk ook apps de nodige ruimte in. Voor je het weet zit het geheugen van bijvoorbeeld je iPhone vol en kun je geen foto’s meer maken. Dankzij een Transcend JetDrive Go 500 voeg je snel opslagruimte aan je iPhone, iPod of iPad toe. Een extra handigheidje is dat Transcend de Lightning-connector een paar mm langer heeft gemaakt, zodat je de JetDrive Go ook kunt gebruiken als je een wat dikker hoesje om je iPhone hebt.

De Transcend JetDrive Go steek je in de Lightning-aansluiting van je iPhone of iPad.

Lightning en usb

De JetDrive Go 500 kun je misschien wel omschrijven als een usb-stick voor je iPhone en iPad. Dankzij een Lightning-connector kun je hem direct gebruiken op je iPhone, iPod of iPad. De flashschijf is verkrijgbaar in zilver of goud met een capaciteit van 32, 64 of 128 GB. Naast de Lightning-connector is de JetDrive Go 500 ook voorzien van een normale usb-connector. Deze past, net als een normale usb-stick, in de USB poort van je Mac of pc, waarmee je op de normale manier bestanden kunt kopiëren of verwijderen met een doorvoersnelheid tot maar liefst 130 MB/s. Je zet dus eenvoudig films of muziek op de JetDrive Go, waarbij het slechts 28 seconden duurt om een bestand van 4 GB te kopiëren.
Dankzij een usb-connector kun je de JetDrive Go 500 ook op je Mac of pc aansluiten.

Handige app

Via de JetDrive Go app kun je foto’s en video’s eenvoudig van je iPhone of iPad naar de JetDrive Go 500 kopiëren of een back-up maken van alle foto’s en video’s op je apparaat. Wil je echt het maximale uit je opslagruimte halen, dan kun je zelfs direct foto’s en video’s opslaan naar de JetDrive Go terwijl je ze maakt. Via de app kun je bestanden direct openen of afspelen waarbij alle populaire bestandsformaten ondersteund worden. Er is ondersteuning voor onder andere Microsoft Office, Apple iWork, pdf, jpg, png, avi, mkv en mp3. Voortaan kun je dus al je documenten, films en muziek openen op je iPhone of iPad.
Via de app kun je bestanden kopiëren, back-uppen en openen.

Veilig

Net zoals je iPhone is voorzien van een beveiliging via een code of je vingerafdruk, heeft Transcend ook de JetDrive Go voorzien van een wachtwoord. Om toegang te krijgen tot de data op de schijf dien je daarom in de app een pincode in te tikken of je vingerafdruk te bevestigen via Touch ID. Data die je op de JetDrive Go 500 zet, is dus altijd veilig. Onthoud die pincode wel goed, als je de code vergeet kun je de JetDrive Go 500 alleen gebruiken door hem terug te zetten naar fabrieksinstellingen.

JetDrive Lite: opslag voor je MacBook

Hoe groot de opslag in je MacBook Air of Pro ook is, er komt een punt dat de SSD vol is. Je kunt natuurlijk een externe harde schijf gebruiken, maar die zijn dankzij een kabeltje niet heel niet heel praktisch en bovendien erg kwetsbaar. De Transcend JetDrive Lite kent deze nadelen niet. Zo maakt hij gebruik van de SD-kaartlezer in je MacBook Air of MacBook Pro met Retina-display waardoor je hem altijd in je MacBook kunt laten zetten. Daarnaast maakt de JetDrive Lite net als een SSD gebruik van hoogwaardig flashgeheugen waardoor schokken geen probleem zijn. Je kunt hem dus overal probleemloos gebruiken.
Het opslaggeheugen van je MacBook uitbreiden kan dankzij de JetDrive Lite eenvoudig via de kaartlezer.

JetDrive Lite: precies op maat

Het in gebruik nemen van de JetDrive Lite is erg eenvoudig. Je steekt de kaart in het SD-kaartslot van je MacBook waarna je afhankelijk van de uitvoering 64, 128 of 256 GB extra opslagruimte tot je beschikking hebt. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat de JetDrive Lite uitsteekt. Transcend heeft hem precies op maat ontworpen. Handig, want zo kun je de JetDrive Lite altijd in je MacBook laten zitten. Let wel even op, want omdat iedere MacBook net even anders is, is de JetDrive Lite verkrijgbaar in vier maten. Er is een geschikte JetDrive Lite voor de MacBook Air 13 inch, MaBook Pro Retina 13 inch en de MacBook Pro 15 inch.
De JetDrive Lite is precies op maat en kun je dus altijd in je MacBook laten zitten.

Goede prestaties

Transcend maakt gebruik van kwalitatief hoogwaardig MLC-flashgeheugen, hetzelfde type geheugen als in een SSD. De JetDrive Lite heeft met een maximale leessnelheid van 95 MB/s en een maximale schrijfsnelheid van 60 MB/s dan ook prima prestaties. Bovendien is er voorzien in ingebouwde foutcorrectie (ECC) die de data in de gaten houdt en zo voorkomt dat er lees- of schrijffouten worden gemaakt. Behalve een snelle, is de JetDrive Lite dus ook een veilige plaats om je data op te slaan. Of je nu een Time Machine back-up wilt maken of films of muziek wilt meenemen voor onderweg: de JetDrive Lite staat altijd voor je klaar.
Dankzij hoogwaardig flashgeheugen is de JetDrive Lite erg snel.

0 Reactie(s) op: Transcend JetDrive Go en JetDrive Lite: opslag voor je iPhone, iPad en MacBook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.