Uitgelicht Samsung Space Monitor

Door: partner-redactie | 07 mei 2019 09:46

Partnerbijdrage

Wanneer je met regelmaat veel achter de computer zit, is het extra belangrijk dat je werkhouding goed is, en de afstand tussen je ogen en het beeldscherm optimaal. Samsung heeft de Space Monitor-serie ontwikkeld om je daarbij te helpen en nam daarnaast nog een aantal andere irritaties weg.

Bij de ontwikkeling van de Space-serie heeft Samsung gezocht naar een beeldscherm dat makkelijk in hoogte en afstand instelbaar is en daarbij zo min mogelijk ruimte op het bureaublad inneemt. Een goede monitorvoet is doorgaans noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het beeldscherm stabiel staat, maar die voet heeft wel als nadeel dat een behoorlijk deel van het bureaublad ingenomen wordt en dat is natuurlijk zonde van de ruimte. Daarnaast heeft zo’n voet nog allerlei andere ergonomische nadelen, bijvoorbeeld dat je het toetsenbord niet zo ver van je af kunt duwen als je misschien zou willen.

Geen monitorvoet, geen rommel

Dit probleem heeft Samsung opgelost door de voet volledig te elimineren. De Samsung Space Monitor wordt namelijk bevestigd aan de achterkant van je bureaublad, zodat vrijwel het gehele oppervlak van het bureau beschikbaar is voor andere zaken en randapparatuur. De steun waarmee het beeldscherm aan het bureau wordt vastgeklemd hebben ruimte om de kabels in weg te werken, zodat deze altijd uit zicht blijven en je bureaublad er een stuk opgeruimder uitziet.

De Space Monitor heeft geen voet, waardoor je een flink deel van je bureaublad terugwint. De kabels vallen keurig weg binnen de houder.

Verstelbaar

De Samsung Space monitor is eenvoudig verstelbaar door het scherm simpelweg naar je toe te trekken, waardoor je de positie zowel in afstand als hoogte kunt wijzigen. Op die manier kun je het scherm zelfs zo ver naar je toe trekken dat je het volledig op je bureau kunt laten rusten. Zo kan iedereen – van kind tot volwassene – het scherm op de juiste hoogt en afstand positioneren, om oog- en nekklachten te voorkomen. En op die momenten dat aan je bureau werkt zonder de computer te gebruiken, kun je de Space Monitor volledig terugduwen, bijvoorbeeld tegen de muur. Zo heb je het gehele bureaublad beschikbaar voor je werkzaamheden.

De Space Monitor is snel en gemakkelijk door iedere gebruiker in hoogte en afstand af te stellen.

Hoge resolutie, kleine bezel

Het is fijn als een beeldscherm weinig ruimte inneemt en goed instelbaar is, maar de kwaliteit van het scherm zelf moet natuurlijk óók goed zijn. De Samsung Space monitor voorziet daarin met een resolutie van 2560x1440 voor het 27inch-model (WQHD) en een resolutie van 3840 x 2160 pixels (dus 4K) voor het 32inch-model. Een verversingsfrequentie van respectievelijk 144 Hz en 60 HZ zorgt ervoor dat het beeldscherm niet alleen geschikt is voor relatief statische werkzaamheden, maar ook voor het verwerken van snel afwisselende beelden zoals van games en video. De ultradunne bezel zorgt er daarnaast voor dat het beeldoppervlak optimaal benut wordt, en het beeldscherm in de achterste positie onopvallend opgaat in het interieur. Het scherm ondersteunt functies als Picture-by-Picture en Picture-in-Picture, met een handig menu om te bepalen wat precies in welk deel van het beeldscherm getoond wordt.

Montage

Een beeldscherm zonder voet vereist natuurlijk een ander soort bevestiging, maar om de Samsung Space Monitor te bevestigen aan je bureaublad heb je geen schroeven of gereedschap nodig. Het beeldscherm is voorzien van een geïntegreerde klem die verstelbaar is tot 90 mm zodat je de Space Monitor veilig kunt bevestigen op bureaus en tafels van de meest uiteenlopende dikten.

Met behulp van de geïntegreerde klem bevestig je de Space Monitor eenvoudig aan je bureaublad.

Download de minigids!

Alle thuiswerkartikelen in een online magazine
Download nu gratis.

* Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om (zie onze privacyverklaring). Door het downloaden van de checklist meld je je aan voor onze nieuwsbrief van Kieskeurig. Je kunt je hier altijd weer voor afmelden. Ook ontvang je éénmalig een mail vanuit Samsung