Videobewaking zonder vals alarm

Door: partner-redactie | 15 december 2019 11:05

Partnerbijdrage

De installatie van een nieuwe bewakingscamera is tegenwoordig zo gepiept. Veel meer dan een dekkend wifi-netwerk en een smartphone-app heb je niet nodig. Toch is niet alles goud wat er blinkt. Bewakingscamera’s jagen woningbezitters namelijk nogal eens met valse nachtelijke meldingen de stuipen op het lijf. Slimme persoonsdetectie van moderne Foscam-camera’s voorkomen voortaan onnodige schrikreacties.

Foscam FI9912P draadloze ip-camera.

Komt er daadwerkelijk een inbreker op ‘visite’, of klimt de kat van de buren weer eens over de schutting? Zodra de smartphone een alarmmelding laat horen, spoken dergelijke twijfelgedachten bij veel woningbezitters direct door het hoofd. De reden is dat traditionele ip-camera’s met bewegingsdetectie bij het minste of geringste al alarm slaan. Dat kan bijvoorbeeld door een huisdier, robotstofzuiger of bewegende boomtak zijn.

Vanwege het forse aantal valse meldingen leidt bewegingsdetectie bij nogal wat bewakingsproducten tot ergernissen. Voor een goede nachtrust schakelen gebruikers de alarmmeldingen in de praktijk dan ook vaak uit, waardoor het videobewakingssysteem grotendeels zijn effectiviteit verliest. Gelukkig bedacht camerafabrikant Foscam voor dit probleem een uiterst doeltreffende oplossing.

Mensen herkennen

Met een klassieke ip-camera bepaal je welk filmgebied je wilt monitoren op beweging, bijvoorbeeld de achtertuin of oprit voor de garage. Constateert de bewegingssensor van de camera binnen dit gebied beweging, dan gaan direct alle alarmbellen af. Op je smartphone ontvang je een pushbericht, waarna je met de app live kunt meekijken. Vaak is er dan niets aan de hand. Door harde wind rolt er bijvoorbeeld een voetbal langs de garagedeur, of vallen er ineens veel blaadjes uit een boom.

Recente Foscam-camera’s gaan een stapje verder en bestoken gebruikers niet met valse meldingen. Deze slimme apparaten constateren niet alleen beweging, maar kunnen zelfs personen herkennen. Ze zijn dan ook een stuk intelligenter dan het gros van de huidige verkrijgbare ip-camera’s. Een nieuwe Foscam-camera met persoonsherkenning stuurt uitsluitend een alarmsein wanneer er daadwerkelijk een mens binnen het detectiegebied opduikt.

Geen verborgen kosten

Een belangrijke wetenschap is dat Foscam vanuit de fabriek zijn ip-camera’s voorziet van volledige functionaliteit. Een voordeel, want het kost na productaanschaf dus niets extra’s om een geavanceerde optie als persoonsdetectie te activeren. In tegenstelling tot sommige andere fabrikanten hoef je hiervoor geen duur abonnement af te sluiten. Overigens biedt Foscam wel betaalbare cloudabonnementen aan om opgenomen videobeelden veilig op een online server te bewaren, maar dat is niet verplicht. Bovendien staat dit abonnementsmodel los van het aantal beschikbare functies, want die zijn voor iedere camerabezitter te gebruiken.

Camera’s met persoonsherkenning

De meest recente ip-camera’s van Foscam beschikken vrijwel allemaal over persoonsdetectie. Deze slimme apparaten maken dus onderscheid tussen mensen en overige bewegende objecten. Neem nou bijvoorbeeld de voordelige FI9912P-buitencamera met twintig meter nachtzicht. Zodra er iemand in het holst van de nacht je tuin binnensluipt, schrijft het apparaat de beelden in full-hd-kwaliteit naar een micro-sd-kaart. Tegelijkertijd ontvang je een pushbericht op een smartphone, zodat je meteen passende maatregelen kunt nemen. Van een valse melding is beslist geen sprake!

Wil je zo’n videowaakhond met betrouwbare persoonsdetectie aanschaffen? Controleer in de specificaties of het Foscam-product deze functie ondersteunt. Diverse binnen- en buitencamera’s hebben deze intelligente technologie aan boord, dus doe er je voordeel mee!

0 Reactie(s) op: Videobewaking zonder vals alarm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.