Wat kost een printer nou echt?

Door: partner-redactie | 13 december 2017 10:46

Partnerbijdrage

Goedkoop is duurkoop? Als het de aanschaf van een printer betreft, gaat dit gezegde helaas maar al te vaak op. Een nieuwe printer heb je weliswaar al voor een paar tientjes, maar de echte kosten zitten in het gebruik …

Dat goedkope printers na verloop van tijd vaak veel duurder blijken te zijn dan bijvoorbeeld een printer met een hogere aanschafprijs, heeft vooral te maken met wat je in de jaren daarna kwijt bent aan inkt.

En geld besparen met goedkopere klooncartridges kan resulteren in foutmeldingen of een matig afdrukresultaat. Dat is niet alleen frustrerend, maar ook nog eens zonde van je geld.

Eigendomskosten vormen valkuil

Wie wil weten wat de daadwerkelijke kosten van een printer zijn, moet dus niet alleen kijken naar de aanschafwaarde van de hardware, maar juist ook naar wat er in de jaren daarop wordt uitgegeven aan inkt of toners. Al deze bedragen bij elkaar opgeteld worden ook wel de ‘eigendomskosten’ genoemd.

De EcoTank-printers hebben een hogere aanschafwaarde, maar worden standaard geleverd met heel veel inkt, waardoor

de printkosten erg laag zijn. De EcoTank wordt standaard geleverd met voldoende inkt om tot 14.000 pagina’s zwart-wit en 11.200 pagina’s kleur te printen. Hierdoor zijn de ‘eigendomskosten’ van de EcoTank-printers laag.

Vergelijk zelf printkosten van lasers en inkjets met de online calculator van Epson.

Meer informatie: www.epson.nl/ecotank