Welke mobiele computer kies je?

Door: partner-redactie | 17 mei 2018 11:48

Partnerbijdrage

In feite heb je met de smartphone al een mobiele computer op zak, maar voor productieve zaken schiet die net iets tekort. Gelukkig bestaan er allerlei krachtige apparaten met een groter scherm, welke je onderweg gemakkelijk meeneemt. Kies je voor een handzame tablet, flexibel 2-in-1-apparaat of toch maar die vertrouwde laptop?

Even op locatie een PowerPoint-presentatie aanpassen of nog snel een foto aan het cms toevoegen. Dankzij de brede beschikbaarheid van wifi-hotspots en rappe mobiele dataverbindingen voer je dergelijke werkzaamheden moeiteloos overal uit. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je een geschikt apparaat bij je hebt. Die mag niet te zwaar zijn en moet lang meegaan op een enkele acculading. Verder is voldoende rekenkracht geen overbodige luxe. Uit welke mobiele computers kun je kiezen?

Tablet (met toetsenbordhoes)

Een tablet is ideaal gereedschap voor onderweg. Dit apparaat is namelijk erg licht en bovendien houdt de accu het wel een tijdje uit. Dankzij een fors aanraakscherm voer je eenvoudige werkzaamheden uit. Voor complexe computertaken zijn de meeste tablets minder geschikt, omdat de mobiele cpu de boel niet kan bolwerken. Een positieve uitzondering is de Surface Pro. Deze elegante tablet bevat namelijk een machtige Intel Core-processor en genoeg werkgeheugen, waardoor de prestaties niet onderdoen voor die van reguliere Windows-machines. Voeg eventueel een toetsenbordhoes toe als je lange lappen tekst wilt typen.

2-in-1-apparaat

Simpele taken voer je moeiteloos uit op een tablet, terwijl je voor geavanceerde werkzaamheden een laptop nodig hebt. Kun je niet kiezen? Kijk eens naar een 2-in-1-apparaat! Een groot voordeel vergeleken met conventionele tablets is dat je een groter aanraakscherm tot je beschikking hebt. Zo heeft de Surface Book 2 een haarscherp 13,5inch- of 15inch-scherm. Vanwege de forsere behuizing ontstaat er meer ruimte voor een grote accu, krachtige (grafische) chipset en de nodige aansluitingen. Verder hebben 2-in-1-apparaten altijd een los qwerty-toetsenbord inclusief touchpad. Bevestig dit onderdeel aan het aanraakscherm en bedien een volwaardige laptop. Handig voor wie regelmatig op wisselende locaties werkt!

Laptop

Zit je niet te wachten op losse onderdelen, dan ligt een laptop als mobiele computer voor de hand. Uitklappen en beginnen maar! Vergeleken met pakweg tien jaar geleden hebben laptops een enorme metamorfose ondergaan. Moderne notebooks zijn slank en licht, waardoor je ze gemakkelijk overal mee naartoe ‘sjouwt’. Neem bijvoorbeeld de Surface Laptop, waarin een 13,5inch-aanraakscherm is geïntegreerd. Die weegt slechts 1,25 kilo, terwijl de rekenprestaties dik in orde zijn. Afhankelijk van het model bevat dit apparaat een Intel Core i5- of i7-processor. Voeg daar 4, 8 of zelfs 16 GB ram aan toe en je kunt weer járen vooruit.

Extra korting

Interesse in een luxe mobiele computer? Microsoft geeft van 20 tot en met 27 mei korting op interessante Surface-producten. Kies uit onderstaande tablet, 2-in-1-apparaat of laptop:

Surface Pro m3 en i5 (128 GB) – 15% korting
Surface Book 2 i5 (256 GB) – 10% korting
Surface Laptop i5 (128 GB) – 10% korting