Zelfstandige mobiele ondernemer Ton test drie weken lang de Sirius A

Door: techpanel-nl | 06 juni 2018 08:32

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Week 3

Update: Ton van Gool had zich aangemeld via het Techpanel en werd geselecteerd als tester voor de Ockel Sirius A Pro. Hij was aanwezig tijdens de Ockel Experience Day, in een Skybox van zijn favoriete club ADO, en kreeg hier een productpresentatie en de Sirius A in ontvangst om te testen.

Ton is drie weken aan de slag gegaan met de Sirius A. De reviews zijn iedere week geüpdatet. Week 2 en week 3 lees je op de volgende pagina. Of je kunt hierboven in de inhoudsopgave klikken om direct naar testweek 2 of 3 te gaan.

Unboxing Sirius A Pro

Vooraf heb ik al eens een publicatie van de Sirius A gelezen, maar heb hem nog nooit eerder in handen gehad. Na een presentatie kreeg ik de Ockel Sirius A Pro in handen.

Verpakt in een mooie doos viel mij als eerste de solide uitvoering op. Als ik hem uit de doos haal, voel ik gelijk dat ik een stevig apparaat in handen heb. Relatief zwaar als ik dit vergelijk met bijvoorbeeld een smartphone en die vergelijking dringt zich op door de geringe afmetingen met een 6 inch beeldscherm. Door deze afmetingen en stevigheid durf ik hem ook gelijk te hanteren en heb ik gevoelsmatig geen angst dat er iets kapot zal gaan.

In de doos zit verder een oplader met diverse verloopstekkers voor het buitenland, strak verpakt in een soort dubbele bodem. Een mooie verpakking is aantrekkelijk en zegt iets over de zorg die aan een apparaat is besteed, maar uiteindelijk gaat het om de Sirius A zelf.

Over Ton van Gool

Ton werkt veel vanuit huis, maar ook op kantoor van zijn franchisegever. Hij is werkzaam als letselschade-expert en dus ook vaak onderweg naar klanten. Momenteel maakt hij gebruik van een pc van een vaste medewerker. Vaak mist hij dan zijn eigen instellingen. Het is voor hem een uitkomst om een kleine pc mee te nemen, zodat hij zijn eigen instellingen en programma hierop heeft staan.

Als zelfstandige ondernemer merkt hij dat er altijd veel programma’s open staan en constant van programma wisselt. Denk aan Word, Acrobat, Excel, twee browsers, Outlook, Whatsapp, een document archiveringsprogramma en een CMS. Om die reden is hij een veeleisende gebruiker.

Eerste ervaring

Ik moet toegeven, de eerste ervaring is onwennig. Na het eerste opstarten en instellen van accounts en updates, ga ik door de diverse programma’s en instellingen heen. Door de afmetingen zie ik de Sirius A toch als een soort tablet of smartphone. Zo ging ik hem dat ook gebruiken, even snel iets bekijken op sociale media, nieuws enz. Dan is mij al snel duidelijk dat dat beter gaat op mijn smartphone of tablet. Mijn eerste reactie is dan ook dat dit geen toevoeging is.

Eerste zakelijke gebruik

Mijn interesse naar de Sirius A gaat vooral uit naar zakelijk gebruik en de mogelijkheid om een dossier management systeem te kunnen gebruiken op diverse werkplekken, zoals thuis, op kantoor bij een opdrachtgever, of bij een klant. Om op dit DMS (Document Management Systeem) te kunnen werken is een pc nodig. De installatie van dit DMS verloopt soepel en ook de verbinding met de server waarop de data staat geeft geen probleem. Zelfs niet bij een hotspot wifi-verbinding via mijn smartphone.

Ik heb de Sirius A als eerste uitgeprobeerd op kantoor van mijn opdrachtgever. Hij is snel gekoppeld aan een daar aanwezige monitor, muis en toetsenbord. Dan blijkt al snel dat de Sirius A soepel werkt en ik echt het gevoel heb aan een desktop pc te werken. Ik besef dan ook dat ik de Sirius A niet moet vergelijken met een smartphone of tablet, maar dat het een echte pc is. En nu door het formaat heb ik altijd en overal mijn pc meenemen en blijkt dat de Sirius A zeker een toevoeging te zijn. Het is niet goed hem te vergelijken met een tablet, want het is een echte pc, maar dan in je broekzak.

Echte praktijktest

Vervolgens installeerde ik de Sirius A voor een vergelijking in mijn thuiskantoor naast mijn desktop. Opvallend is dat hij soepel werkt. Na even stoeien met de beeldscherminstellingen heb ik een perfect werkende Sirius A. Door een vastlopende update loopt ook nog mijn pc vast. Dit geeft mij de mogelijkheid de Sirius A niet alleen oppervlakkig te testen, maar ook intensief bij een volledige dag in een praktijk. Als er te veel programma’s open staan (DMS, Word, Excel, Outlook en een browser), begint de Sirius A wel in snelheid terug te lopen, maar eigenlijk ga ik al gauw in mijn werk op in plaats van er bij stil te staan dat ik op een mini PC werk met het formaat van mijn telefoon.

DMS

Verdere test

De komende 2 weken zal ik de Sirius A verder testen met het gebruik van het 6 inch scherm bij diverse bezoeken op locatie aan cliënten en bij andere toepassingen.

Benieuwd naar de andere reviews? Of wil je op de hoogte gehouden worden van Ockel? Bezoek de Ockel-pagina op Computer!Totaal.nl