Zelfstandige mobiele ondernemer Ton test drie weken lang de Sirius A

Door: techpanel-nl | 06 juni 2018 08:32

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Week 3

Na de eerste week testen ontstaat er duidelijk meer gevoel in wat de Sirius A kan en hoe hij te gebruiken is. Geen alternatief voor een tablet of smartphone, maar een pc. Deze 2e week is wel gekenmerkt door een tweetal storingen, vermoedelijk ten gevolge van een update van Windows. Deze zijn verholpen en de Sirius A draait weer soepel.

Benieuwd naar de andere reviews? Of wil je op de hoogte gehouden worden van Ockel? Bezoek de Ockel-pagina op Computer!Totaal.nl

Eigen scherm

Als de Sirius A aan een monitor hangt, dan gedraagt hij zich als een normale pc. Na een tijd merk ik geeneens dat ik op een mini-pc werk, alles werkt zonder haperingen wat ik van een pc verwacht. Hierdoor ben ik al snel geconcentreerd op mijn werk.

Als ik de Sirius A los gebruik dan is het 6 inch scherm toch wel klein. Sommige programma’s zijn goed bruikbaar. Ik denk hierbij vooral aan Windows apps, die veelal een soort tablet structuur hebben qua opbouw. Daardoor worden teksten groter weergegeven en duidelijke bedieningsiconen. Bij het door mij zakelijk gebruikte document management systeem is dit helaas anders. De tekst wordt te klein om te lezen en de icoontjes (die op de monitor al niet zo groot zijn) maken bediening bijna onmogelijk. Punt van aandacht is hierbij dat het scherm niet goed op een stylus reageert. Je moet de Sirius A dus met de vingers bedienen, wat bij een dergelijk programma gelijk een aanraking geeft van 2 of meer iconen. Uiteraard geldt dit probleem voor mij specifiek voor dit programma.

Batterij

De batterij blijkt in de praktijk snel leeg te raken. De Sirius A op standby laten staan en meenemen naar een afspraak leidde deze week al 2x (aan het einde van de middag) tot een lege accu op het moment dat ik hem wilde gebruiken. Het is noodzakelijk vooraf de batterij goed op te laden en dan uit te zetten om een lege accu tijdens een werkdag te voorkomen.

Zakelijk gebruik

Ondanks het bedieningsprobleem op het kleine scherm, is wel duidelijk dat het erg prettig is als ik altijd mijn DSM, dit is het programma die ik gebruik voor mijn werk, kan raadplegen via de Sirius A. Bij overleg met klanten ben ik nu in staat relevante informatie even op te zoeken, zodat een overleg niet opgehouden wordt door onduidelijkheden die niet ter plaatse bekeken kunnen worden. Via de wifi (hotspot via mijn telefoon) werkt de Sirius A soepel. In mijn schrijfmap geschoven vormt hij daar al bijna een vast onderdeel bij een bespreking.

Mediaspeler

Als ik de Sirius gebruik voor het afspelen van muziek of films, verraad hij zijn oorsprong hierbij denkend aan de Black Cherry e.d. Films afspelen op de tv gaat kinderlijk eenvoudig en zonder enig probleem. Of dit nu films van een usb stick zijn of van bv een streamingdienst. Netflix is ook op het eigen scherm goed te bedienen en je hoeft de Sirius A alleen maar met een hdmi-kabel aan te tv te koppelen om hem direct te kunnen gebruiken. Ook muziek via bv Spotify is prettig af te spelen. Nu is wel prettig dat de Sirius A zo klein is, want het stoort niet in het zicht als er een klein apparaatje naast de tv ligt. In het verleden kreeg ik wel eens scheve ogen als ik de laptop aan de tv koppelde en deze na een film liet staan. De Sirius valt naast de afstandsbediening nauwelijks op.