Zo bereik je de top in Clash of Clans

Door: partner-redactie | 27 september 2017 10:25

Partnerbijdrage

Clash of Clans is één van de populairste strategiegames die je op dit moment in de app store kan vinden. Bouw je eigen dorp in een wereld vol barbaren, tovenaars en goblins, verdedig je territorium tegen andere spelers en neem deel aan epische clanoorlogen. Miljoenen andere spelen de game al, dus als beginnende speler kan het best intimiderend zijn in het begin. Met deze tips haal je je achterstand echter snel in en bereik je in no time de top in Clash of Clans.

Zet je bouwers aan het werk

De eerste paar dagen kan je niet aangevallen worden, zodat je de game rustig onder de knie kan krijgen. Je dorp is het belangrijkste onderdeel in Clash of Clans, dus zorg dat je een solide basis bouwt door je gebouwen zo snel mogelijk te upgraden. Hierbij hebben je goudmijn en elixerpomp de hoogste prioriteit hebben, aangezien deze ervoor zorgen dat je genoeg grondstoffen om te kunnen blijven groeien. Je start met één bouwer, maar krijgt er al snel een tweede bij. Probeer je bouwers zo in te zetten dat ze altijd bezig zijn, stilstand is immers achteruitgang! Je verdediging verdient ook de nodige aandacht: hoe sterker je verdediging, hoe kleiner de kans is dat je aangevallen wordt en hoe minder grondstoffen je verliest. Haal vooral inspiratie uit de tactieken van andere spelers, zij hebben meer ervaring en staan niet voor niks op bepaalde plekken in de rankings.

Aanvallen!

Als je snel wilt groeien in Clash of Clans, heb je grondstoffen nodig om je bouwers bezig te houden. De snelste manier om deze te verzamelen, is door aan te vallen. Met aanvallen kun je ook trofeeën verdienen, waarmee je in rank stijgt. De makkelijkste doelwitten zijn dorpen van spelers die gestopt zijn met spelen: ze zitten vol grondstoffen en hebben vaak minimale verdediging. Wanneer je actieve spelers aanvalt, is het goed om te focussen op gevouwen die grondstoffen produceren. Door deze aan te vallen steel je de grondstoffen en je kan de aanval op elk moment weer afbreken. Zorg dat je je aanvallen goed timet met je bouwactiviteiten. Je wil niet een grote voorraad grondstoffen in je dorp hebben wanneer je niet aan het spelen bent, dat is een uitnodiging om aangevallen te worden. Probeer de grondstoffen dus zo snel mogelijk weer uit te geven. De eerste weken kun je het beste met barbaren en boogschutters aanvallen, één van de sterkste en eenvoudigste combinaties in het spel.

Clans

Als je de game eenmaal onder de knie hebt, kun je op zoek gaan naar een Clans, zodat je met andere spelers samen kunt spelen. Door je bij een Clan aan te sluiten, kun je nog sneller doorgroeien in Clash of Clans. Niet alleen kunnen andere spelers je helpen met items en tactieken, ook ontvang je extra experience en rewards door deel te nemen aan een clanoorlog. Daarnaast is het ook nog eens een stuk leuker om met andere mensen samen te spelen.

1-op-1-gevechten

Met de laatste grote update introduceerde Clash of Clans bracht een geheel nieuwe wereld met een nieuwe modus. In de 1-op-1-gevechten neem je het in een duel op tegen een andere speler, met het doe zijn/haar dorp zo snel mogelijk te vernietigen. Het winnen van deze gevechten levert je extra grondstoffen op, met een extra bonus voor de eerste drie winsten. Probeer dus drie keer per dag deze gevechten te winnen, zodat je de maximale rewards binnen haalt.

Met deze tips ben je hard op weg om de top te bereiken in Clash of Clans, hoewel het uiteraard om een aardig tijdsinvestering vraagt. Wil je zo snel mogelijk doorgroeien naar een hoger niveau? De edelstenen in de game bieden de uitkomst. Hiermee kun je je gebouwen, upgrades en troepen direct voltooien, zodat jij meteen aan de slag kunt. De edelstenen zijn verkrijgbaar in de in-game store en reken je af met je iTunes tegoed. Wanneer je snel je tegoed wil aanvullen, ga dan voor de digitale iTunes cards van Startselect. Zo heb je geen creditcard nodig om je tegoed op te waarderen en hou je je uitgaven in de hand. Bovendien ontvang je de code direct op je scherm, zodat je het tegoed meteen kan gebruiken. Handig, toch?

0 Reactie(s) op: Zo bereik je de top in Clash of Clans

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.