Zo voorkom je dat Pokémon GO je batterij leegslurpt

Door: partner-redactie | 21 juli 2016 10:06

Partnerbijdrage

Het mag duidelijk zijn dat je smartphone de komende zomer nog maar één functie heeft: zoveel mogelijk Pokémon vangen. Daar kleeft wel een enorm nadeel aan: het spel pleegt een aanslag op de batterij in je smartphone. Hoe kun je dit voorkomen?

Het nadeel van Pokémon is dat het een spel is dat voortdurend actief moet zijn. Zet je je smartphone op standby? Helaas, geen Pokémon voor jou. Dat betekent dat het spel voortdurend contact maakt met je GPS en dat is een enorme batterijenvreter. En je wilt natuurlijk wel lekker een uurtje Pokémon kunnen vangen zonder bang te zijn dat je straks niemand meer kunt bellen als dat nodig zou zijn. Gelukkig zijn er manieren om de schade enigszins te beperken.

Battery Saver-modus

De makers van het spel weten zelf ook wel dat Pokémon GO ervoor zorgt dat je batterij veel sneller leeg is, en om die reden hebben ze een speciale modus ingebouwd: Battery Saver. Het is een kleine maar slimme oplossing om energie te besparen: zodra je deze modus hebt ingeschakeld, zal het display van je smartphone uitschakelen wanneer je je telefoon ondersteboven houdt. Dit lijkt dan enigszins op standby, maar alleen het display is uitgeschakeld, dus het spel gaat vrolijk door. Ook handig om risico te minimaliseren, zodat je niet de hele tijd naar het scherm staart terwijl je buiten loopt. Je vindt deze optie door te drukken op het pictogram met de Pokéball, vervolgens op het pictogram met het tandwiel rechtsboven en daarna Battery Saver.

Voor je het weet zit er een Charmander op de stoep.

Pokémon GO Plus

Een handige manier om batterij te besparen én veiliger op de weg te zijn, is door de Pokémon GO Plus aan te schaffen (€ 39,99). Dit is een armband die een energiezuinige Bluetooth-verbinding maakt met je smartphone (op dit moment helaas alleen nog iOS), waardoor je niet meer telkens je smartphone hoeft te pakken om te profiteren van Pokéstops en om Pokémon te vangen. Wanneer er een Pokémon of Pokéstop in de buurt is, zal het armbandje oplichten, en kun je de items incasseren door te swipen of de Pokémon vangen door op het knopje te drukken (dit geldt alleen voor Pokémon die je al eens eerder hebt gevangen). Ideaal, want zo blijft je smartphone dus in je broekzak, ben je geen gevaar op de weg, en hoef je niets meer mis te lopen. Op dit moment is de Pokémon GO Plus nog niet beschikbaar, de release staat gepland voor eind juli.

Helderheid Display

Wil je het spel wél gewoon graag op je smartphone spelen door ernaar te kijken, en wil je dus geen zwart display, dan is het een goed idee om de helderheid van je display wat omlaag te schroeven. Hoe hoger de helderheid van je display, des te meer er van je batterij wordt gevraagd. Het zal je geen uren opleveren, maar je misschien wél net die extra paar minuten om de Pikachu te vangen waar je al dagen naar op zoek was.

Powerbank

De bovenstaande tips helpen je ervoor te zorgen dat je batterij minder snel leeggezogen wordt door Pokémon GO. De realiteit is echter dat het spel voortdurend gebruik maakt van je GPS en dat heeft nu eenmaal z’n weerslag op je batterij, daar doe je niets aan. In dat opzicht is een extra stroomvoorziening dan ook geen overbodige luxe. Een Powerbank kan dan uitkomst bieden, omdat het de speelduur behoorlijk verlengt. Collega’s van PCM bekroonden vorig jaar de Avanca Powerbar Pro 9000 met een Platinum TechAward. Deze powerbank past goed in je broekzak, maar is tegelijkertijd zeer krachtig. Dankzij de uitstekende batterijefficiëntie laad je elke smartphone meerdere keren op, waardoor je tot wel 5x zolang Pokémon kunt spelen.

De Avanca Powerbar Pro 9000 kwam als beste uit de test.

En extra voordeel: dankzij het slimme detectiesysteem wordt elke smartphone met maximale snelheid opgeladen zodat je snel de straat weer op kunt. Normaliter kost deze Powerbank € 59,95, maar wij hebben een special korting van maar liefst 25 euro voor je weten te regelen. Wanneer je de Avanca Powerbar Pro 9000 bestelt via AllesMobiel met gebruik van kortingscode go, betaal je dus geen € 59,95, maar slechts € 34,95, en géén verzendkosten. Deze actie loopt t/m 31 juli 2016.