Zo werkt de AUTODOC APP

Door: partner-redactie | 23 december 2019 17:29

Partnerbijdrage

Is er iets stuk gegaan aan je auto en ben je op zoek naar onderdelen? Of heb je gewoon wat spullen nodig om het leven van jouw geliefde automobiel zo lang mogelijk te rekken? Dan hoef je daar heus niet meer voor naar de garage. Je kunt gewoon je mobiel gebruiken om auto-onderdelen en auto verzorgingsmaterialen te kopen, dat doe je via de AUTODOC APP.

AUTODOC is de app van de gelijknamige website die auto-onderdelen aanbiedt. Mocht je op deze website dus al een profiel hebben, dan is dit gesynchroniseerd met de app. Wanneer je een profiel aanmaakt, kun je zo veel mogelijk informatie invoeren waarmee het zoeken naar onderdelen en andere zaken zoals vloeistof en olie makkelijker wordt. Tik hiervoor op het auto icoontje rechtsboven in het scherm. Nu kun je je automerk, model en de versie invoeren. Of je voert simpelweg je kenteken in. In de app kun je meerdere voertuigen toevoegen. Handig voor als je zelf meerdere auto’s hebt of wanneer je een onderdeel voor iemand anders wil opzoeken.

Overzichtelijke app

De app is ontzettend overzichtelijk en biedt meerdere nuttige zoekmanieren. Ook kun je onderdelen aan je verlanglijstje toevoegen als je nog even aan het rondspeuren bent naar verschillende opties. Voor de meeste functies van de app zul je overigens wel een account moeten aanmaken. Nadat je dit gedaan hebt krijg je onder andere toegang tot je tegoed, je adresboek, je waardebonnen en bestelgeschiedenis. Wanneer je onderdelen gaat bestellen, kun je deze op meerdere manieren afrekenen, onder andere via iDeal en PayPal. Nadat je je eerste onderdeel besteld hebt, hoef je niet nog een keer je gegevens in te voeren. Je kunt vanaf dat moment betalen met ‘een klik’.

Onderdelen zoeken en filteren

Nu kun je onderdelen gaan zoeken. Afhankelijk van wat je nodig hebt, tik je op de bijbehorende categorie. Zijn je ruitenwissers bijvoorbeeld kapot? Dan tik je op de categorie ‘ruitenreiniging’. De AUTODOC APP biedt veel mogelijkheden om te filteren. Dat is handig, want er zijn zo veel verschillende auto-onderdelen beschikbaar, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Als je eenmaal op ‘ruitenwissers’ getikt hebt, kun je aangeven aan welke ruit deze bevestigd moeten worden. Heb je een voorkeur voor een bepaald merk? Ook dat kun je in de app aangeven door bovenaan op het app logo te tikken. Een andere handige functie van de app is dat je onderdelen met elkaar kunt vergelijken. Open hiervoor de specificaties van een onderdeel en scroll naar beneden totdat je ‘gelijkaardige onderdelen’ ziet staan. Wanneer je hierop tikt, opent een lijst met verschillende andere onderdelen die vergelijkbaar zijn met hetgeen dat jij zoekt.

De AUTODOC APP is beschikbaar voor Android en iOS.