15 tools en trucs voor perfect bestandsbeheer

Door: richard-veenstra | 02 januari 2017 11:44

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Pagina 2
 3. Pagina 3

6 Listary

Listary is een applicatie die met Windows Verkenner samenwerkt. Zodra je Verkenner opent, start je een typopdracht, met de pijltjestoetsen open je het bestand waarnaar je op zoek bent. Klik op Ctrl-O om het actiemenu te openen. Van hieruit kun je een bestand meteen e-mailen, kopiëren of naar een andere map verplaatsen. Listary is gratis, maar er is ook een pro-versie beschikbaar. Deze versie kost twintig dollar en hiermee heb je onder andere meer acties tot je beschikking. Listary werkt supersnel en zou op elke pc standaard geïnstalleerd moeten zijn.

Typ de naam van het bestand wat je zoekt en kies welke actie je wilt toepassen.

7 CCleaner

CCleaner is een zeer uitgebreid programma waarmee je allerlei verschillende taken kunt uitvoeren. Ook op het gebied van bestandsbeheer heeft het gereedschap interessante opties. Sommige programma´s laten opties achter in het rechtermuisknopmenu. Met CCleaner blokkeer je deze items tijdelijk of verwijder je ze permanent door naar Startup / Context Menu te navigeren. Ook kun je het programma laten checken of er extra vrije schijfruimte gegenereerd kan worden door bepaalde tijdelijke bestanden te verwijderen. CCleaner heeft ook een heleboel zoekopties om dubbele bestanden te vinden en van je schijf te halen.

CCleaner heeft een heleboel functies, waaronder het verwijderen van items uit je rechtermuisknopmenu.

8 TeraCopy

Met TeraCopy kopieer je bestanden sneller van de ene naar de andere locatie. Terwijl je dit doet, checkt TeraCopy of er beschadigde bestanden tussen zitten en slaat deze over. Aan het einde van de kopieersessie worden deze pas weergegeven en zo hoef je niet middenin het kopiëren van tienduizend bestanden een melding in een pop-upscherm weg te klikken. TeraCopy voegt bovendien een item toe aan het rechtermuisknopmenu in Windows Verkenner.

Met TeraCopy kopieer je sneller bestanden dan met de Windows Verkenner.

9 HJ-Split

Wil je een bestand van honderd megabyte naar iemand sturen? Dan heb je bijna altijd een dienst als WeTransfer nodig aangezien de meeste mailproviders geen grote bestanden ondersteunen. HJ-Split kan een bestand in delen opknippen zodat je het wel via je normale mailprogramma kunt verzenden. Met het programma kun je uiteraard ook geknipte bestanden weer aan elkaar plakken. Het ondersteunt bestanden tot en met een bestandsgrootte van wel honderd gigabyte. Het programma kan bovendien MD5-checksums genereren en bestanden vergelijken.

Met HJ-Split hak je bestanden op in kleinere stukken.

10 Link Shell Extension

Dit gereedschap bestaat al zeventien jaar en wordt door maker Hermann Schinagl braaf bijgehouden. Link Shell Extension maakt het makkelijk om zogenaamde hard-links te genereren, een functie om schijfruimte te besparen als je een bestand naar meerdere locaties op je schijf wilt kopiëren. Het gereedschap kan wel voor een paar problemen zorgen, zoals het onjuist weergeven van vrije schijfruimte. Lees daarom de handleiding goed door en installeer het programma alleen als je weet wat hard-links precies zijn.

1 Reactie(s) op: 15 tools en trucs voor perfect bestandsbeheer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 31 januari 2017 23:24 franshagen
  Clover lijkt een heel handige aanvulling van de Verkenner. Helaas slaat de optie "Nieuw tabblad" af en toe op hol en word je getrakteerd op een stortvloed van nieuwe tabbladen. Ik mis de optie "Ongedaan maken".
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.