3 tips voor de Anniversary Update in Windows 10

Door: redactie-computertotaal | 18 oktober 2016 15:29

How To

De Anniversary Update van Windows 10 brengt een aantal grote verbeteringen met zich mee. Er zijn echter ook kleine verbeteringen op het gebied van Windows Defender, toekomstige Windows-upgrades en meer.

Windows Defender

Windows Defender heeft de mogelijkheid gekregen om regelmatig even een second opinion uit te voeren op je huidige antivirusprogramma. Zo weet je zeker dat er geen malware op de pc actief is. Lees ook: 10 interessante vernieuwingen in de Windows 10 Anniversary Update.

Je schakelt de optie in door op de startknop te klikken, te kiezen voor het tandwiel linksonder en te gaan naar Bijwerken en beveiliging / Windows Defender. Zet de schakelaar om bij de optie Beperkt periodiek scannen. Het kan zijn dat Windows Defender eerst nog ingeschakeld moet worden. Klik daarvoor boven op Windows Defender inschakelen / Inschakelen. Ook nieuw is de optie om de pc te scannen buiten Windows 10 om. Hiervoor klik je onder in hetzelfde Instellingen-scherm op de knop Offline scannen.

Als je Beperkt periodiek scannen inschakelt, scant Windows Defender regelmatig even je pc.

Windows 10-upgrades

Na elke Windows 10-upgrade is het nodig je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Daarna pas gaat Windows nog enkele upgradetaken uitvoeren. Frustrerend, al dat wachten. In de Windows 10-update is een functie toegevoegd waarbij Windows tijdelijk je gebruikersnaam en wachtwoord opslaat. Windows meldt je dan na de upgrade automatisch aan, voert wat taken uit en vergrendelt de pc weer. Zo vereist het gehele upgradeproces geen interactie meer. Je schakelt deze optie in via het Instellingen-scherm: Bijwerken en beveiliging / Windows Update. Klik op Geavanceerde opties en zet een vinkje bij Gebruik mijn aanmeldingsgegevens om de configuratie van mijn apparaat automatisch te voltooien na een update.

Om de upgrade in één stap te laten verlopen, kan Windows 10 je aanmeldgegevens kort opslaan tijdens een upgrade.

Schone Windows 10-installatie

Sinds Windows 8.1 heeft Microsoft de optie toegevoegd om je pc opnieuw in te stellen. Nadeel hiervan is dat je pc wordt hersteld naar een systeemkopie met daarop alle crapware en onnodige software van de systeemfabrikant. Dan heb je nog steeds niet een echt ‘schone’ Windows-installatie. Microsoft heeft met de Windows 10-verjaardagsupdate een nieuwe tool geïntroduceerd waarmee het voor iedereen mogelijk is om Windows écht opnieuw schoon te installeren. Zorg voordat je begint wel voor een goede back-up. Op het moment van schrijven ondersteunt de tool alleen Engelse Windows-installaties. Je kunt de tool hier downloaden. Tijdens het proces kun je kiezen voor Alleen persoonlijke bestanden behouden om je bestanden te behouden. Je kunt ook alles weghalen door voor Nothing te kiezen.

Als je een echt schone Windows 10-installatie wilt, gebruik je deze nieuwe tool van Microsoft.

0 Reactie(s) op: 3 tips voor de Anniversary Update in Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.