34 computertips - De slimste tweaks voor Windows

Door: Robbin Ooijevaar | 24 oktober 2014 10:10

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7
  8. pagina 8
  9. pagina 9

Er valt zo veel te configureren en in te stellen aan Windows, dat we op de redactie regelmatig onderling nieuwe weetjes uitwisselen. Het zou zonde zijn deze niet te delen! We hebben 34 tips verzameld waar iedere Windows-gebruiker profijt van heeft.

01 Volledige OneDrive

In Windows 8.1 zijn de bestanden in je OneDrive 'op afroep' beschikbaar. De volledige inhoud van je OneDrive wordt standaard niet gedownload. Dit is handig als je een kleine SSD-hebt, maar er zijn ook nadelen. Je ziet bijvoorbeeld je foto's niet (of niet volledig) verschijnen in Picasa. Open de OneDrive-app via het startscherm en kies Charms-balk / Instellingen / Opties. Schakel de optie Al mijn OneDrive-bestanden offline beschikbaar maken in. Afhankelijk van de hoeveelheid bestanden in je OneDrive kan het downloaden vele uren in beslag nemen. Daarna worden alleen de wijzigingen verwerkt en gaat het synchroniseren veel sneller.

Download de volledige inhoud van je OneDrive naar je computer.

02 Alternatieve client

Als je Windows 8.1 gebruikt zonder Microsoft-account, kun je de inhoud van je OneDrive niet synchroniseren naar een map op je computer. De tool syncDriver is een alternatieve OneDrive-client en lost dit probleem op. Het programma koppelt een map naar keuze aan je OneDrive. Vervolgens worden de bestanden uit je OneDrive binnengehaald en bewaard in de map. syncDriver verzorgt verder ook alle toekomstige synchronisatie met de opslagruimte van Microsoft.

syncDriver is een alternatieve OneDrive-client met meer mogelijkheden. Erg handig als je Windows 8.1 gebruikt zonder Microsoft-account.

03 Afsluiten en slapen

Het afsluiten van je computer kan op allerlei manieren en zelfs met een zelfgemaakte snelkoppeling. Klik met de rechtermuisknop op je bureaublad en maak een nieuwe snelkoppeling aan. Geef de snelkoppeling de opdracht shutdown.exe -s -t 00 en naam Afsluiten. Dit ditzelfde met de opdracht rundll32.exe Powrprof.dll,SetSuspendState Hibernate en naam Slaap. Dubbelklik op de nieuwe snelkoppeling om je computer uit te zetten of de slaapstand te activeren.

Maak een speciale snelkoppeling om de slaapstand te activeren of je computer uit te zetten.

04 Screenshot maken

Wil je even een screenshot maken maar weet je niet hoe je dit opslaat? Een schermafbeelding maak je met de toets PrintScreen (PrtSc). Open daarna Paint, plak de afbeelding en sla het bestand op. Houd bij het maken van het screenshot de Alt-toets ingedrukt als je alleen het actieve Windows-venster wilt vastleggen. Windows 8.1-gebruikers kunnen de stap met Paint overslaan. Gebruik Windows-toets+PrintScreen om de afbeelding te maken en direct op te slaan. Je vindt de afbeelding terug in de map Afbeeldingen / Schermopnamen.

Gebruik in Windows 8.1 de toetscombinatie Windows-toets+PrintScreen om een schermafbeelding te maken én direct op te slaan.