5 gratis hulpmiddelen voor je netwerk

Door: Joris Peterse Joris | 12 september 2013 14:09

Internet & Thuis

Thuis, onderweg, op kantoor, werkelijk overal word je geconfronteerd met netwerken. Bekabeld of draadloos, open of juist dichtgetimmerd. Om je in verschillende situaties bij te staan, hebben we vijf handige netwerk-hulpprogramma's voor je geselecteerd, welke ook nog eens geheel gratis zijn.

Advanced IP Scanner

Dit programmaatje helpt je om je gehele netwerk in kaart te brengen. Je krijgt een overzicht van alle aangesloten apparaten en gedeelde netwerkmappen. Bovendien kan je met de beheermogelijkheden apparaten uitsluiten of aanzetten via wake-on-lan.

www.advanced-ip-scanner.com

Virtual WiFi Router

Tethering is een handige optie op smartphones om je internet te delen met je tablet of laptop. Maar het kan ook andersom. Met Virtual WiFi Router maak je van je laptop (of pc) een draadloze access point.

http://ct.link.ctw.nl/vwr

inSSIDer

Wifi-netwerken kunnen elkaar storen, omdat ze op dezelfde frequentie werken. Met het programma inSSIDer kan je jouw omgeving en eigen signaalsterkte analyseren. Vervolgens kan je de frequentie aanpassen, om de netwerksnelheid op peil te houden.

http://ct.link.ctw.nl/isr

UltraVNC

Wil je even wat wijzigingen aanbrengen op de pc op zolder? Even UltraVNC gebruiken. Met dit programmaatje neem je de pc op het netwerk als het ware over met de eigen pc.

www.uvnc.com

Wireshark

Voor gevorderde gebruikers is Wireshark een handige tool om het draadloze netwerkwerkverkeer af te vangen en te analyseren. Ingewikkeld en kennis van netwerkprotocollen is wel vereist.

www.wireshark.org