8 bureaubladtips voor Windows 7 en 8

Door: Robbin Ooijevaar | 24 oktober 2014 19:22

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Eens in de zoveel tijd is het fijn om je bureaublad op te schonen. Gelukkig kent Windows tweaks om dat te doen. Je moet alleen even weten hoe het werkt. Wij leggen in 8 tips onder meer uit hoe je icoontjes een persoonlijke tint geeft en hoe je aan de slag kunt met Windows-thema's.

01 Beter icoontje

Gebruik je veel snelkoppelingen op je bureaublad en lijkt alles op elkaar? Dan wordt het tijd om sommige icoontjes een persoonlijk tintje te geven. Zoek een icoontje dat bij het bestand of programma past, bijvoorbeeld een mooie aan/uit-knop voor de slimme snelkoppeling van tip 3. We kiezen voor Gnome System Shutdown icon. Download het ico-bestand van deze afbeelding. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling waarvan je het icoontje wilt wijzigen. Kies Eigenschappen / Ander picogram en wijs het ico-bestand aan. Door goede icoontje te kiezen voor bijvoorbeeld de map met je documenten, foto's en projecten waaraan je werkt, hoef je de titels van de snelkoppelingen niet langer te lezen omdat het icoontje al aangeeft waar je mee te maken hebt.

Download een ico-icoontje en voeg deze toe aan een snelkoppeling.

02 Standaardiconen

Windows heeft een aantal handige standaardiconen die de moeite waard zijn om te activeren op je bureaublad. We hebben het over Computer (de Windows Verkenner opent dan in Computer), Prullenbak en Bestanden van gebruiker. Ga naar Configuratiescherm / Vormgeving en persoonlijke instellingen / Persoonlijke instellingen en kies Bureaubladpictogrammen wijzigen. Activeer de extra icoontjes die je handig vindt of schakel ze juist uit als je ze nooit gebruikt.

Activeer de extra iconen op je bureaublad voor snelle toegang tot je bestanden en schijflocaties.

03 Alle iconen in systeemvak

Veel programma's tonen een icoontje in je systeemvak, rechtsonder in beeld. Sommige icoontjes zie je permanent, andere zie je bijna nooit of worden automatisch verscholen. Als je alle iconen van je systeemvak wilt zien, ga dan naar Configuratiescherm / Alle Configuratiescherm-onderdelen / Systeemvakpictogrammen. Plaats een vinkje bij Altijd alle pictogrammen en meldingen op de taakbalk weergeven of geef selectief aan van welke programma's je de pictogrammen je wilt zien.

Geef aan welke iconen je wilt zien in je systeemvak: selectief of allemaal.

04 Nieuwe Windows-thema's

Alles wat met de vormgeving van je bureaubladomgeving te maken heeft, wordt in Windows bewaard in een thema. Denk aan je (wisselende) achtergrondfoto's, vensterkleuren en geluiden. Door af en toe een nieuw thema in te stellen, voelt je computer weer fris en nieuw aan. Microsoft heeft oogstrelende thema's die je gratis kunt downloaden en eenvoudig installeert. Ook zijn er veel thema's te vinden van liefhebbers met prachtige foto's of afbeeldingen. De mooiste thema's zijn er voor Windows 8.1. Kijk bij Compatibel met Windows 7 als je dit besturingssysteem gebruikt.

Gebruik je twee beeldschermen? Kijk dan ook eens bij de categorie Panoramisch voor extra grote achtergrondfoto's voor je bureaublad.

Het 'thema-paradijs' van Microsoft biedt oogstrelende thema's met prachtige foto's.

1 Reactie(s) op: 8 bureaubladtips voor Windows 7 en 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 28 oktober 2014 08:35 Anoniem
    1234567890
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.