Aangepaste url's gebruiken op sociale media

Door: Chwhynny Overbeeke | 01 mei 2016 08:29

How To

Soms is het lastig om op sociale media de juiste persoon te vinden. Hier laten we zien hoe je een aangepaste url voor je profielen op Facebook, YouTube en LinkedIn kunt aanmaken zodat je deze eenvoudig met anderen kunt delen.

Als je op een sociaal netwerk een bepaalde persoon probeert te vinden is dat niet altijd even gemakkelijk. In sommige gevallen zijn er zoveel mensen met dezelfde naam dat je allerlei profielen moet gaan doorspitten om de juiste persoon te vinden. Lees ook: Social media gehackt - zo voorkom je dat.

Aangepaste url's

Gelukkig bieden veel diensten de mogelijkheid om een aangepaste url aan te maken die direct naar je profiel verwijst. Op die manier kun je mensen eenvoudig naar je profiel linken. Twitter, Instagram en Pinterest hebben al een vast, eenvoudig leesbaar formaat voor hun url's (twitter.com/gebruikersnaam, instagram.com/gebruikersnaam, enzovoorts), maar sommige andere diensten, zoals Facebook, YouTube en LinkedIn genereren een erg lange en onhandige url.

Op zich geeft het niet als je iemand een lange, niet voor de hand liggende url stuurt, want deze kan eenvoudig gekopieerd en geplakt worden. Maar het staat wel een stuk netter en je bent beter vindbaar als je sociale media accounts gestroomlijnd zijn. Je komt als persoon of bedrijf ook gemakkelijker in de zoekresultaten van Google en dergelijke te staan als je naam in de url voorkomt.

Facebook

Op Facebook kun je de url naar je profiel aanpassen door in de rechterbovenhoek op het omlaag wijzende pijltje te klikken en Instellingen te kiezen. Onder Algemene accountinstellingen moet je op Gebruikersnaam klikken. Kies in het veld bij Gebruikersnaam een naam, controleer of deze beschikbaar is, en als dat zo is kun je je keuze bevestigen door op Wijzigingen opslaan te klikken.

Op Facebook kun je je gebruikersnaam en url slechts één keer kiezen.

Voortaan zal de gekozen gebruikersnaam in de url gebruikt worden: facebook.com/gebruikersnaam

Let op: Je kunt op Facebook slechts één keer je gebruikersnaam wijzigen, dus zorg dat je een goede keuze maakt!

YouTube

Het kan zijn dat je YouTube-kanaal al een aangepaste url heeft. Dit kun je controleren door op je profielfoto te klikken en op het tandwiel icoon te klikken. Klik onder Accountgegevens op Geavanceerd onder je naam.

Als je nog geen aangepaste url hebt, kun je er onder Kanaalinstellingen eentje kiezen. Je kunt de aanbevolen opties enigszins aanpassen, maar niet helemaal. Voortaan zal je url er als volt uitzien: youtube.com/gebruikersnaam of youtube.com/c/gebruikersnaam

Let op: Net als op Facebook kun je slechts één keer je url wijzigen, dus kies verstandig.

LinkedIn

Om je LinkedIn url aan te passen moet je naar je profielpagina gaan. Onder je profielfoto staat de huidige url van je profiel. Als je de cursor over deze url beweegt verschijnt er een tandwiel icoon. Klik op het tandwiel icoon en voer de gewenste naam in, in het rechterpaneel. Voortaan zal je url linkedin.com/in/naam.

LinkedIn geeft je de mogelijkheid om de naam van je url maximaal vijf keer te veranderen binnen een periode van 180 dagen.

1 Reactie(s) op: Aangepaste url's gebruiken op sociale media

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 1 mei 2016 11:34 Anoniem
    Weg met die Toon troep
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.