IFA 2016: Acer Revo Base is nóg kleiner

Door: tijs-hofmans | 01 september 2016 15:31

Hands-on

Acer heeft tijdens de IFA de opvolger van mini-pc Revo One aangekondigd, te weten de Revo Base. Het nieuwste wapenfeit van Acer is nóg kleiner dan zijn voorganger en brengt ook nog eens wat verbeteringen met zich mee.

De Revo One werd vorig jaar gelanceerd en bleek een geschikte mini-pc om al je mediabestanden op af te spelen. Toch is Acer van mening dat het met de Revo Base nog beter kan.

De Base werd met name aan de buitenkant van wat verbeteringen voorzien. Zo is de mini-pc bijna drie keer kleiner dan het vorige model en is vooral minder hoog geworden. Qua lengte en breedte is de Revo Base nog steeds net zo groot als de One, maar het computertje past nu veel makkelijker onder een tv of in een kast. Verder kreeg het apparaatje twee usb 3.1-aansluitingen en aan de zijkant een ingang voor je SD-kaartjes.

De Base maakt het nu ook mogelijk om twee schermen tegelijk aan te sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld op het ene scherm een film kijken, terwijl je op het andere de Base kunt gebruiken als computer.

Acer besloot echter ook om de aansluiting voor je hoofdtelefoon aan de achterkant van het apparaat te plaatsen. Dit lijkt minder praktisch, zeker als je de mini-pc op dezelfde plek wilt laten staan.

Werkgeheugen uitbreiden

Aan de binnenkant zijn ook wat verbeteringen doorgevoerd. Het was al mogelijk om de opslagcapaciteit van de mini-pc uit te breiden, maar met de komst van Base kun je nu ook het werkgeheugen uitbreiden. Een welkome toevoeging, omdat het multitasken een stuk gemakkelijker maakt.

De mini-pc komt later dit jaar uit, prijzen starten vanaf 499 euro.

0 Reactie(s) op: IFA 2016: Acer Revo Base is nóg kleiner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.