Acer toont nieuwe gaming- en pc-lijn in New York

Door: Mark Gamble | 23 mei 2018 17:16

Nieuws

Acer heeft woensdag in New York haar nieuwste line-up aan producten getoond. Het bedrijf komt onder meer met nieuwe Chromebooks en laptops, maar vooral gaming heeft grote aandacht tijdens de bijeenkomst.

Computer!Totaal was live aanwezig bij de presentatie van Acer in New York en deed verslag van het event.

Laptops en tablets

Acer introcueert eind dit jaar een nieuwe Swift 5. Het nieuwe model heeft een 15.6 aanraakscherm en een kleinere bezel, waardoor de randen rondom het scherm dunner zijn. Door de grotere batterijcapaciteit houdt de nieuwe Swift 5 het volgens Acer een hele dag uit. Het gewicht ligt onder 1 kg, en is daardoor makkelijker mee te nemen.

Acer brengt dit jaar ook een aantal nieuwe Chromebooks uit. De Acer Chromebook Spin 13 beschikt over een Intel Core i5 van de 8ste generatie. Het is een convertible notebook, waarvan het 13,5 inch scherm 360 graden kan worden gekanteld. De Chromebook Spin 13 kost € 699,- en komt vanaf oktober op de markt. Een goedkopere versie van de Chromebook 13 (zonder draaibaar scherm) kost € 499,- en komt eveneens in oktober uit.

Een 15,6-inch-model van de Acer Chromebook Spin is een luxere en grotere versie van bovengenoemd model en heeft een Corning Gorilla Glass touchpad. Het scherm biedt full-hd-ondersteuning en is eveneens 360 graden te kantelen. De Acer Chromebook Spin 15 komt vanaf juli op de markt, het goedkoopste model met 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslag is te koop vanaf € 499,-

De Acer Chromebook Spin.

De nieuwe Chromebook Tab 10 is een tablet met ingebouwde Augmented Reality-functionaliteit van Google. De Chromebook Tab 10 is vooral bedoeld voor het onderwijs. De Tab 10 beschikt over een speciale teken- en schrijfpen die op het 10 inch scherm kan worden gebruikt.

De Acer Chromebook Tab 10.

Gaming

Acer gaat zich ook meer richten op gaming. Daarvoor brengt het bedrijf een nieuwe reeks laptops uit onder de Predator-range. De Predator Helios 300 was Acer's best verkochte laptop, maar er komt nu een nieuwe versie van uit: een witte versie met gouden randen. Nieuw is ook dat hert scherm een 144Hz scherm heeft, en een Intel Core i7+ van de achtste generatie. Het verdere ontwerp is niet veranderd.

De witte Acer Predator Helios 300, samen met extra accessoires zoals een speciale tas.

De Helios 500 is een gaminglaptop met de allersnelste Intel Core i9+-processor, die bovendien kan worden overgeklokt. De laptop heeft een 17 inch scherm met Nvidia G-Sync en werkt op 144Hz. De toegepaste videokaart is een GeForce 1070, niet de allernieuwste, maar alsnog een snelle GPU voor gaming. De Helios 500 komt vanaf juli in Nederland op de markt voor een prijs van € 2199,-. Een goedkopere versie - de Helios 300 - met een Nvidia GTX 1060-chip en een 15,6 inch-scherm gaat voor € 1699,- over de toonbank, en is eveneens vanaf juli te koop.

Naast laptops brengt Acer ook extra randapparatuur uit, zoals de gamingmuis Cestus 510 die tot wel 16.000 dpi gaat (400 inch per seconde). De muis kan compleet worden aangepast, zo kan de bovenkant van de muis worden verwijderd, waarachter dan een kussentje verschijnt, waarop je je pols kunt rusten.

Ook de desktop wordt niet vergeten. De nieuwe Predator Orion 5000 desktop-gaming-pc is een Intel Core i7-pc van ook hier de 8ste generatie. De pc is voorzien van twee Nvidia GeForce 1080 GTX Ti videokaarten in SLI-configuratie, betere airflow en een zogeheten Killer Ethernet-netwerkaansluiting. De Orion 5000 heeft een doorzichtige behuizing. De De nieuwe Orion 3000 is een iets minder zwaar model, met een enkele Nvidia GeForce 1080 GTX videokaart.

De Predator Orion 5000 is deze maand beschikbaar voor een prijs vanaf € 1.499,-, de Orion 3000 komt voor een prijs van € 999,- in de winkel te staan.

Verder liet Acer ook nog doorschemeren dat er een super-pc aankomt met de geheimzinnige naam Predator X, maar daar heeft het bedrijf tijdens presentatie niets van laten zien.

De Acer Predator Orion 5000.

0 Reactie(s) op: Acer toont nieuwe gaming- en pc-lijn in New York

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.