Agon lanceert gamingmonitor met 240 Hz en HDR1000

Door: Wesley Akkerman | 24 mei 2022 12:54

Nieuws

Het merk Agon, onderdeel van AOC, lanceert een gloednieuwe gamingmonitor, genaamd de Agon Pro AG274QZM. De mini-led-monitor heeft een schermformaat van 27-inch en een verversingsnelheid van 240 Hertz. Dat mag uiteraard wel wat kosten.

Het ips-paneel heeft een qhd-resolutie (25.60 bij 1.440 pixels) en mini-led-achtergrondverlichting met in totaal 576 dimzones. Hierdoor kan de monitor de DisplayHDR 1000-certificering behalen met 1.200 nits piekhelderheid.

Daardoor is het scherm in staat heldere visuele kenmerken zoals zonlicht en vuur weer te geven, terwijl tegelijkertijd diepe, donkere schaduwen worden weergegeven. Met het meegeleverde monitorscherm kan de monitor dingen als fel omgevingslicht of reflecties van podium- of vullichten aan, voor een groter contrast.

Daarnaast is er een GtG-snelheid van 1 ms, waardoor de pixels razendsnel in staat zijn van kleur te veranderen. En met ondersteuning voor 1,07 miljard kleuren is er genoeg om van te genieten. Bovendien heb je weinig tot geen last van ghosting. En dankzij de ingebouwde Nvidia G-Sync-compatibiliteit behoren tearing en haperingen tot het verleden, door een variabele verversingssnelheid te gebruiken.

Qhd hoeft geen probleem te zijn

Hoewel de qhd-resolutie niet de hoogste resolutie is van dit moment (veel gamers gamen bijvoorbeeld in 4k), biedt deze stand wel een fijn kruispunt aan van functionaliteit. Hedendaagse gpu’s kunnen middels die resolutie namelijk zowel high-fidelity als hoge framerates bereiken. Je krijgt dus het beste van beide werelden, zonder echt in te leveren op grafische pracht.

Agon richt zich met dit type scherm voornamelijk op de professionele of in elk geval competitieve gamer, die op zoek is naar het beste van het beste. Dat geldt voor het type scherm en de mogelijkheden die daaraan verbonden zijn, maar ook voor het design van de stevige, ergonomische standaard. De standaard, met ingebouwd kabelbeheer, biedt verschillende hoogte-, kantel-, en draaiaanpassingen aan, zodat je waarschijnlijk geen zere nek krijgt tijdens het gamen.

Niet alleen voor gamers

De Agon-monitor biedt usb-c-connectiviteit, met een stroomvoorziening van 65 W om aangesloten laptops op te laden en van stroom te voorzien. Met vier usb 3.2-poorten kan de monitor fungeren als een dockingstation om extra randapparatuur zoals toetsenbord, muizen en meer aan te sluiten.

En met een ingebouwde KVM-switch kunnen gebruikers wisselen tussen twee bronnen (bijvoorbeeld een gaming-PC en een werk- of streaming-PC) terwijl je dezelfde toetsenbord- en muisset gebruikt. Dit maakt de Agon Pro AG274QZM behoorlijk veelzijdig en breed inzetbaar.

Tot slot: om de monitor aan te passen aan de individuele bureauconfiguraties van gebruikers, biedt de AG274QZM Light FX RGB-lampen aan de achterkant, die kunnen worden gesynchroniseerd met andere AGON by AOC-apparatuur. De meegeleverde puck-vormige QuickSwitch-controller maakt het aanpassen van de OSD-instellingen een fluitje van een cent, terwijl het ook kan worden bediend via de joystick of de G-Menu-software.

Agon Pro AG274QZM: prijs en beschikbaarheid

Agon Pro AG274QZM is beschikbaar vanaf juni 2022 voor een adviesprijs van 1.299 euro.

0 Reactie(s) op: Agon lanceert gamingmonitor met 240 Hz en HDR1000

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.