Al je software automatisch up-to-date in 21 stappen

Door: Edmond Varwijk | 21 januari 2015 11:01

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

De hardware van een computer gaat jaren mee, de software niet. Voor software komen continu updates en patches uit. Het up-to-date houden van alle software is echter een vervelende klus. Hoe je al je software en drivers automatisch updatet, lees je in deze how to.

01 Geïnstalleerde software

Vraag iemand welke software er allemaal op zijn pc is geïnstalleerd en de meeste mensen weten het niet. Windows ... maar verder? Er staan drie groepen software op elke pc: het besturingssysteem, de drivers en de applicaties. Voor al deze drie groepen komen updates uit en alle drie zijn ze belangrijk. Om te zien welke software allemaal op jouw pc staat, klik je op Start en open je het Configuratiescherm. Klik dan op Programma's / Een programma verwijderen. Van elk programma zie je de naam, de uitgever, wanneer het is geïnstalleerd, de grootte op de harde schijf en de versie.

02 Updates voor Microsoft-programma's

Elke derde dinsdag van de maand brengt Microsoft updates, die het bedrijf verspreid via Windows Update. Via Start / Configuratiescherm / Systeem en beveiliging kun je het update-programma starten. Welke updates geïnstalleerd worden, bepaal je in de instellingen. Klik op Instellingen wijzigen. Selecteer bij Belangrijke Updates de optie Updates automatisch installeren (aanbevolen). Zet een vinkje bij Aanbevolen updates op dezelfde manier ontvangen (...) en bij Updates voor andere Microsoft-producten ontvangen (...). Klik op OK.

03 Moment van onderhoud

Updates van Windows én alle Microsoft-programma's worden nu automatisch geïnstalleerd. Dit kan betekenen dat de updates worden geïnstalleerd en de pc opnieuw moet opstarten terwijl je net druk bezig bent. Open daarom weer Instellingen wijzigen en klik op Updates worden automatisch geïnstalleerd tijdens het onderhoudsvenster. Kies hier het tijdstip dat Windows de updates installeert en zet een vinkje bij Toestaan dat de computer voor gepland onderhoud (...). Het beste tijdstip is ergens 's nachts (als je pc dan aan staat) of in een middagpauze.

04 Ook drivers installeren

Een driver is een programmaatje dat de verbinding legt tussen de hardware in de pc en het besturingssysteem. Een goede driver zorgt voor een stabiele pc en beste prestaties. Ook voor drivers komen updates uit. Microsoft probeert zoveel mogelijk drivers via Windows Update te verspreiden. Om Windows Update ook driverupdates te laten installeren open je het Configuratiescherm. Klik op Apparaten en printers / Instellingen voor apparaatinstallatie wijzigen. Selecteer hier Ja, automatisch stuurprogramma's en pictogramman downloaden (aanbevolen).