Alles wat je moet weten over de Samsung Chromebook 4

Door: Justin Doornekamp | 05 november 2019 17:06

Blog

Het is inmiddels alweer bijna vier jaar geleden dat Samsung met de Chromebook 3 kwam en sindsdien hebben we vrij weinig gehoord over de laptops van Samsung. Daar komt verandering in met de Chromebook 4 en 4+.

Enkele jaren geleden besloot Samsung volledig te stoppen met de ontwikkeling van laptops voor de Nederlandse markt en de laptops van het bedrijf verdwenen snel uit de Nederlandse winkels. Ook buiten Nederland werd het aanbod van Windows-laptops door Samsung teruggeschroefd en werd de ontwikkeling van zowel laptops als Chromebooks op een lager pitje gezet.

Samsung komt nu op de beslissing terug. Eerder gingen er al geruchten dat er een Galaxy Book S op komst was, maar inmiddels is er meer bekend. Samsung zal namelijk de Chromebook 4 en Chromebook 4+ uitbrengen. De twee laptops zijn in principe gelijkwaardig aan elkaar, maar verschillen op het gebied van schermgrootte en connectiviteitsopties. De eerstgenoemde laptop krijgt een 11,6-inch LED-scherm van 1.366 x 768, terwijl de 4+ een 15,6-inch LED-scherm krijgt met een resolutie van 1.920 bij 1.080. De grotere variant is dan ook wat zwaarder, 500 gram op precies te zijn.

Aan de binnenkant is een Intel Celeron N4000 processor te vinden, naast een Intel UHD Graphics 600-videokaart. Je kunt bovendien kiezen uit 4GB of 6GB geheugen en 32GB of 64GB aan opslag. Beide apparaten zijn voorzien van 1,5W speakers, een interne digitale microfoon en een 720p webcam en bieden ondersteuning voor Bluetooth, wifi 5, microSD-kaarten en een koptelefoon. Op de 4+ vind je daarnaast twee USB-C-poorten.

Volgens Samsung zal de Chromebook 4 circa 10,5 uur mee gaan per oplaadbeurt en voor de Chromebook 4+ geldt zelfs 12,5 uur. Verwacht geen touchscreen, een stylus of een 2-in-1-functionaliteit. Daar is de prijs ook niet naar: de Chromebook 4 kost in de Verenigde Staten 229,99 dollar en de 4+ bijna 300 dollar. Of de laptops ook naar Nederland komen, blijft nog even de vraag.

0 Reactie(s) op: Alles wat je moet weten over de Samsung Chromebook 4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.