Anonymous DDoS't Brein plat

Door: tonie-van-ringelestijn | 03 maart 2011 16:49

Nieuws

Leden van actiegroep Anonymous claimen een nieuwe DDoS-aanval op de site van anti-piraterijstichting Brein. De afgelopen dagen lag Breins site al meermaals onder vuur.

Donderdagmiddag was de site van Brein opnieuw uit de lucht. De activisten van Anonymous claimen deze nieuwe doss-aanval op een webpagina. Ze voeren als reden aan dat Brein recent elf Usenet-fora uit de lucht heeft gehaald. Brein heeft volgens de activisten ook 'de gewoonte' om servers in beslag te nemen, waarmee ze verwijzen naar de zaak met hoster AlTransa.

Volgens de Anonymous-leden deelt Brein zijn hosting met nog zeker 20 andere anti-piraterijsites. "Als we Brein down krijgen, gaan ook andere anti-piraterijsites down." De Anonymous-pagina vermeldt ook dat Brein de afgelopen dagen al meermaals slachtoffer is geweest van DDoS-aanvallen.

FTD

Volgens Brein werden eerdere serveraanvallen "waarschijnlijk door aanhangers van FTD veroorzaakt". Die aanval startte in de nacht van maandag op dinsdag precies om 12 uur 's nachts, het tijdstip dat de Nederlandse Usenet-community FTD offline ging. "Waarschijnlijk zijn het aanhangers van FTD en andere Usenet-indexeerders. We hebben niet het idee dat de organisatie van FTD er zelf achter zit. Maar zoals elke DDoS-aanval, is deze wel gecoördineerd", aldus Brein-directeur Tim Kuik dinsdag tegen Webwereld.

Usenetplatform FTD verloor vorige maand een rechtszaak van Brein. De rechter oordeelde dat binnen een maand alle spots op FTD die verwijzen naar bestanden van bij Brein aangesloten partijen moeten zijn verwijderd. Op de fora van FTD werden uploads van illegaal materiaal gemeld. Volgens anti-piraterij stichting Brein is dit illegaal, en de rechter heeft dat bekrachtigd.

Brein-directeur Tim Kuik bevestigt desgevraagd dat er inderdaad sprake is van een nieuwe DDoS-aanval op de site, met voornamelijk buitenlands verkeer dit keer. "Deze aanval is heel anders van aard dan die van de afgelopen dagen," aldus Kuik, die verder geen details wil geven.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Anonymous DDoS't Brein plat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.