Apps uit de Microsoft Store downloaden niet? Zo fix je dat

Door: Wesley Akkerman | 20 juli 2020 09:38

Microsoft Store problemen
How To

Het kan wel eens gebeuren dat een app ineens kuren vertoont wanneer je hem uit de Microsoft Store downloadt. Er kan van alles aan de hand zijn, natuurlijk. Dit zijn de dingen die je sowieso kunt doen om het probleem te verhelpen. Het helpt in elk geval je apparaat eens te herstarten of ervoor te zorgen dat je de meest recente versie van Windows 10 op je pc hebt staan.

Heb je dat gedaan en het werkt nog steeds niet, dan kun het beste even in- en uitloggen bij de Microsoft Store. Rechts bovenin staat je profielfoto. Druk daarop en druk in het volgende venster op Afmelden. Druk nu wederom op de knop rechts bovenin en log opnieuw in met je Microsoft-account.

Een tweede opties is het legen van de cache van de Microsoft Store. Open daarvoor de Opdrachtprompt. Tik nu het commando wsreset in en druk op Enter. Doorloop de stappen op het scherm en als het goed is moet het probleem dan verholpen zijn.

Microsoft Store problemen

Microsoft Store: de probleemoplosser

Helpen de bovenstaande opties niet? Dan hebben we nog de probleemoplosser voor de Microsoft Store. Ga daarvoor naar Instellingen / Bijwerken en beveiliging / Problemen oplossen. Onder het kopje Andere problemen detecteren en oplossen staat onderaan Windows Store-apps. Druk daarop en druk op de knop Probleemoplosser uitvoeren. Volg wederom de stappen op het scherm.

De vierde optie is het resetten van de Microsoft Store. Ga daarvoor naar Instellingen / Apps / Apps en onderdelen. In het midden staat ergens Microsoft Store. Klik daarop en open de geavanceerde instellingen. Bijna onderaan, nog boven Verwijderen, staat de optie Opnieuw instellen. Daarmee reset je de app. Volg wederom de stappen op het scherm op.

Microsoft Store problemen

PowerShell kan uitkomst bieden

Mocht echt niets werken, dan kun je de Microsoft Store nog verwijderen en opnieuw installeren. Open daarvoor PowerShell (open Start en typ PowerShell in, selecteer het programma). Je moet hem wel als administrator draaien. Tik de volgende regel in: Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore | Remove-AppxPackage.

Daarna moet je dit overnemen en vervolgens op Enter drukken. Add-AppxPackage -register "C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.WindowsStore*\AppxManifest.xml" -DisableDevelopmentMode.

Als je nu de stappen wederom volgt, dan wordt de Store opnieuw geïnstalleerd en moeten de problemen écht verholpen zijn. Mocht ook dit niet werken, dan kun je nog altijd checken of het downloaden met een nieuw of ander profiel of account werkt. Het laatste redmiddel is je complete apparaat naar de fabrieksinstellingen te brengen, maar daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten.

Microsoft Store problemen

0 Reactie(s) op: Apps uit de Microsoft Store downloaden niet? Zo fix je dat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.