Asus presenteert watergekoelde laptop op IFA

Door: Niels van der Helm Niels van der Helm | 02 september 2015 14:00

Games

Asus heeft de eerste watergekoelde laptop gepresenteerd: de ROG GX700. Deze laptop is tijdens de persconferentie van ASUS op de IFA-beurs in Berlijn aan het grote publiek getoond. Naast deze laptop werden ook de ROG 752 en ROG G20 Special Edition gepresenteerd.

De ROG GX700 beschikt volgens ASUS over materialen als Armor Titanium, en Plasma Copper, wat er samen met een waterkoelingssysteem voor zorgt dat de grafische chipset en de processor niet oververhit raken. Hierdoor kunnen zij betere prestaties leveren. Dit vertelde Asus tijdens haar presentatie op de IFA.

ROG G752

De nieuwe ROG G752 is vooral gericht op de fanatieke gamers, waarbij het vernieuwde toetsenbord verlicht is. Naast de vernieuwing van het toetsenbord is het koelingssysteem verder geoptimaliseerd. Dit heeft ASUS bereikt door de stofafvoer te verbeteren. De ROG G752 is verder uitgerust met de nieuwste Intel-processor en nieuwe videokaart.

ROG G20 Special Edition

De ROG G20 Special Edition onderscheidt zich niet alleen door zijn opvallende uiterlijk. Naast de matzwarte kleurstelling kan je zelf een themakleur selecteren voor je laptop. Deze kleuren kun je laten oplichten op bijvoorbeeld het tempo van de muziek. De kleine laptop beschikt eveneens over de nieuwste processor van Intel, welke wordt ondersteund door de Nvidia Geforce GTX Titan X. Mede hierdoor kan de laptop 4K beelden weergeven.

De nieuwe ROG-modellen moeten nog dit jaar op de markt verschijnen. Asus belooft de datum en de prijs later te onthullen.

1 Reactie(s) op: Asus presenteert watergekoelde laptop op IFA

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 2 september 2015 16:55 darknessblade
    watergekoelde laptops bestaan al veel langer:
    http://www.asetek.com/press-room/news/2012/asetek-demonstrates-liquid-cooling-for-laptop-and-all-in-one-pcs/
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.