Bedrijven bestellen weer pc's

Door: henk-jan-buist | 21 oktober 2013 16:22

Nieuws

Consumenten lopen niet meer warm voor pc's en de vraag is of ze dit ooit weer gaan doen. Er gloort een lichtpuntje: in de dalende pc-markt hebben zakelijke klanten nieuwe hardware op het oog.

Analysebureau IDC komt met cijfers over de pc-markt in Europa en voor het eerst in tijden zijn daar weer lichtpuntjes te zien. De commerciële pc-markt vertoonde verwaarloosbare groei, ten opzichte van de daling van de afgelopen jaren en dat wijst er volgens IDC op dat bedrijven meer investeren in hardware. Toch blijft de totale vraag zwak, vooral in de consumentenmarkt. Huishoudens gaan nog steeds liever voor tablets.

Nog geen herstel

Het lijkt de goede kant op te gaan in Europa, maar IDC houdt nog wel een flinke slag om de arm. "Hoewel het te vroeg is om over herstel te spreken, lijkt het dieptepunt in het tweede kwartaal van 2013 te hebben gezeten", aldus EMEA-manager Chrystelle Labesque van IDC in een persbericht. "Het einde van XP-ondersteuning in 2014 zorgt voor een focus van IT-afdelingen op nieuwe hardware, wat meer hardwareverversing in het zakelijke segment oplevert."

Een ander probleem is dat consumenten momenteel volgens het analysebureau afknappen op de hoge prijzen voor touch-notebooks en ultrabooks. De notebook-markt krijgt dan ook zware klappen en daalde het afgelopen kwartaal 20,6 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Ook de dood van de netbook heeft bijgedragen aan de krimp in de markt van mobiele pc's.

1 Reactie(s) op: Bedrijven bestellen weer pc's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 22 oktober 2013 12:00 Anoniem
    Enkele jaren geleden waren pc's en de bijbehorende beeldschermen nog een zeer gewild artikel onder het dieven gilde, en makkelijk te verkopen. En moesten gemeenten, bedrijven en overheidsinstellingen, de pc's nog letterlijk vastnagelen aan de bureau's, om diefstal nog enig sinds te ontmoedigen. Vanwege een dalende marktvraag door de verminderde consumenten interesse in pc's, hebben inbrekers daardoor ook hun interesse verloren in de pc. omdat het niet meer genoeg oplevert. Misschien is de combinatie minder diefstal gevoelig en de lage prijs, de reden dat bedrijven toch maar weer pc's bestellen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.