Brein plat 'door DDoS-aanval’

Door: andreas-udo-de-haes | 01 maart 2011 11:53

Nieuws

De site van anti-piraterijstichting Brein is al urenlang niet of slecht bereikbaar. De oorzaak zou een DDoS-aanval zijn die mogelijk verband houdt met het stoppen van Usenet-forum FTD.

Sinds middernacht ligt de site van stichting Brein, anti-piracy.nl, goeddeels plat, volgens de organisatie zelf door een DDoS-aanval. Momenteel laden er soms pagina’s, maar geeft de site veel 'error 500'-meldingen. De site laat op dit moment slechts een basale html-pagina zien.

De aanval is ingezet precies om 12 uur ’s nachts, het tijdstip dat de Nederlandse Usenet-community FTD offline ging, vertelt Brein-directeur Tim Kuik aan NU.nl. FTD verloor in februari een rechtszaak van Brein en moest alle verwijzingen naar illegaal geüpload materiaal verwijderen. FTD gaat in beroep en besloot het hele forum per 1 maart te sluiten.

Foute suggestie

Arnout Engelfriet, de ict-jurist die FTD bijstond in de rechstzaak tegen Brein, is ‘verbolgen’ dat Stichting Brein suggereert dat FTD iets met de DDoS-aanval te maken heeft. “Ik vind dit echt triest natrappen. Zoiets gebeurde eerder ook al met de Pirate Bay. Maar toen klopte er ook niets van de informatie die Brein gaf”, zegt Engelfriet tegen Webwereld.

Destijds meldde Brein het slachtoffer te zijn van een massale DDoS-aanval, die de site "grondig had gesloopt". Maar dagen daarna stond er nog steeds een foutmelding op de homepage, terwijl de rest van de site alweer bereikbaar was.

Stichting Brein was niet bereikbaar voor commentaar.

Zie ook: Brein doet aangifte van ‘Nederlandse’ DDoS-aanval

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Brein plat 'door DDoS-aanval’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.