De beste tips, trucs en tweaks voor Windows 10

Door: brad-chacos | 30 april 2015 12:33

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9

Windows 10 bevindt zich nog in het previewstadium, maar het heeft al veel leuke nieuwe functies. Hier zijn een aantal van de handigste Windows 10-tweaks, -trucs en -tips die we gevonden hebben.

Diep graven in Windows 10

Ondanks het feit dat het nog steeds een redelijk vroege preview is, zit Windows 10 al vol met handige nieuwe functies, samen met nieuwe tips en trucs - en omdat het besturingssysteem nog gewoon een preview is, ontgrendelen een handjevol van deze trucs krachtige functionaliteit die voor alledaagse gebruikers verborgen zitten.

Andere maken het simpelweg mogelijk om een aantal van de nieuwe functies van Windows 10 naar smaak aan te passen. Hier zijn een aantal van de handigste Windows 10-tweaks, -trucs en -tips die we gevonden hebben. Wees gewaarschuwd: het kan dat sommige dingen die we hier noemen niet meer gelden naarmate het besturingssysteem verder evolueert.

Laat Cortana de oren spitsen

Met Windows 10 verschijnt Cortana eindelijk op de pc. Cortana neemt veel van de zoekfuncties van het besturingssysteem op zich, hoewel de eerste versie nog wat opgepoetst mag worden. (Daar zijn previews voor!) Maar ze luistert niet standaard naar je commando's.

Als je graag je pc zomaar gesproken commando's wilt geven, moet je Cortana openen door op het zoekveld in de taakbalk te klikken. Selecteer het optiemenu met de drie horizontale lijntjes in de linkerbovenhoek. Selecteer Settings voor de lijst en schakel de optie Let Cortana respond when you say 'Hey Cortana' in. Om dit te laten werken heb je natuurlijk een actieve microfoon nodig.

Terwijl je in de opties van Cortana aan het rondneuzen bent, kun je het Notebook-menu ingaan om precies aan te geven welke persoonlijke data de digitale assistent van Microsoft kan benaderen. Vergeet echter niet dat, net als bij Google Now, de effectiviteit van Cortana direct gerelateerd is aan hoeveel ze over je weet.

Probeer de aanraakvriendelijke Office-apps uit

Eerst het goede nieuws: de aanraakvriendelijke Office-apps zijn bijna klaar, in de vorm van universele apps voor Windows 10 apparaten in elke vorm en afmeting. Nu het betere nieuws: Microsoft heeft gratis bètapreviews gereleased van de aanraakvriendelijke Word-, Excel- en PowerPoint- apps voor Windows 10-testers.

Je zult ze echter niet tegenkomen in de stabiele Windows Store met de groene tegel. Je zult de grijze tegen van de bètaversie van de Windows Store-app moeten gebruiken om de Office-previews te kunnen downloaden.

5 Reactie(s) op: De beste tips, trucs en tweaks voor Windows 10

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 1 mei 2015 11:56 darknessblade
  god-modus is nooit verdwenen ik heb het namelijk werkend in windows 8.1
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 juni 2015 15:34 Anoniem
  Werkt exact hetzelfde in windows 8(.1)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 juni 2015 10:49 Anoniem
  Windows 10 heeft veel updates wat prima is, maar na een update 2 dagen geleden kreeg ik veel programma,s niet meer opgestart en had ik geen internet meer, terwijl alles aangaf dat het internet het gewoon deed, heb Windows 10 via een dvd opnieuw moeten installeren.

  Jan van der Veeken
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 juli 2015 23:43 Anoniem
  Installatie prima gegaan ik heb alleen geen geluid op internet mijn geluidskaart (E-MU 1616M) werkt prima alleen in de asio mode.
  Microsoft-geluidstoewijzing is niet meer aanwezig ik denk dat dat het probleem is dat ik op internet geen geluid hebt of de adobe flash player werkt niet die in Edge zit. Als iemand het antwoord weet hoor ik het graag. eklei@hotmail.nl
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 augustus 2015 05:54 Anoniem
  Alles pas installeren als het goed is uitgetest. W10 is overzichtelijk en met een vrij snelle browser. Ik vind het een fijn programma zo.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.