De favorietenbalk instellen in Edge in Windows 10

Door: Chwhynny Overbeeke | 10 maart 2017 07:08

How To

Standaard wordt de favorietenbalk niet weergegeven in de Edge browser van Windows 10. Maar deze balk is wel erg handig om heel snel bij de websites te komen die je regelmatig bezoekt. Hier laten we zien hoe je de favorietenbalk kunt weergeven in Edge, en hoe je deze balk helemaal naar je hand kunt zetten.

Voor veel mensen was de favorietenbalk een handige manier om snel naar favoriete websites te kunnen navigeren zonder dat er een menu geopend hoefde te worden. Helaas is deze favorietenbalk niet standaard te zien in de Edge-browser van Windows 10, en het is ook niet meteen duidelijk hoe je hem kunt inschakelen. Deze functie zit namelijk een beetje verborgen in de instellingen.

De favorietenbalk inschakelen

De favorietenbalk is heel eenvoudig in te schakelen als je eenmaal weet waar je deze optie kunt vinden.

Open Edgeen klik rechtsbovenaan op het menu met de drie puntjes. Klik op Instellingen en zoek naar de header Favorieten. Klik op de knop Instellingen voor favorieten weergeven en zet de schakelaar bij Werkbalk Favorieten weergeven aan.

Onder deze instelling staat ook de optie om alleen icoontjes in de favorietenbalk weer te geven. Dat is handig als je de tekst niet nodig hebt, omdat je op die manier meer ruimte overhoudt voor je favorieten.

Websites aan de favorietenbalk toevoegen

Als je de favorietenbalk zojuist hebt ingeschakeld zal deze waarschijnlijk leeg zijn, tenzij er reeds favorieten uit een andere browser geïmporteerd zijn die in de map Werkbalk Favorieten zijn terechtgekomen.

Om een website aan de favorietenbalk toe te voegen hoef je alleen maar op het ster-icoon te klikken dat aan de rechterkant van de adresbalk staat.

Kies een passende naam voor de website, liefst gewoon de naam van de website. Sommige websites maken standaard een hele lange naam en beschrijving aan. Deze kun je gewoon vervangen door een naam die jij beter vindt passen.

In het veld onder de naam moet je opgeven waar je de website als favoriet wilt opslaan. Kies hier Werkbalk Favorieten. Alle websites die in deze map worden opgeslagen worden namelijk op de favorietenbalk getoond.

De favorietenbalk in Edge, met omschrijvingen en mapstructuur.

Alleen iconen weergeven

Zoals we eerder al zeiden, kun je er in de instellingen van Edge voor kiezen om alleen icoontjes in de favorietenbalk weer te geven. Op deze manier is er meer ruimte, waardoor er meer icoontjes op de werkbalk kunnen staan.

Je kunt er ook voor kiezen om wel tekst weer te laten geven. De omschrijving die je op de favorietenbalk naast het icoontje te zien krijgt is de tekst die je bij het opslaan als naam gekozen hebt. Daarom is een korte, duidelijke naam extra handig.

Websites ordenen

De websites die op de favorietenbalk worden weergegeven kun je ordenen door ze te verslepen.

Je kunt in de favorietenbalk ook een mapstructuur aanmaken, zodat je een handige onderverdeling kunt maken. Klik met de rechtermuisknop op de favorietenbalk en kies Nieuwe map maken. Kies een korte, duidelijke naam.

Je kunt nu de iconen die al op je favorietenbalk staan naar deze map slepen, net zoals dat je dat met bestanden in de Verkenner zou doen.

Favorieten die binnen een mapstructuur zijn opgeslagen hebben altijd een omschrijving naast zich staan, ook al heb je ervoor gekozen om alleen iconen weer te geven. Dus alleen favoriete websites die in de root van de favorietenbalk opgeslagen staan worden alleen als icoon weergegeven.

1 Reactie(s) op: De favorietenbalk instellen in Edge in Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 30 juli 2018 21:51 peugeot2008
    heb de favorietenbalk ingesteld , maar hoe kan ik deze nu tijdelijk verwijderen op de knop aan/uit lukt dit niet.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.