Dell beschermt thuiswerkers tegen hackers met BIOS-tool

Door: Roel Stortelder | 17 april 2020 13:31

PC
Nieuws

Dell Technologies heeft een speciale BIOS-tool uitgebracht die thuiswerkers beter moet beschermen tegen aanvallen van hackers. Volgens Dell is het in een periode waarin veel op afstand wordt gewerkt extra belangrijk om de thuiswerkapparatuur goed te beveiligen.

Met wereldwijd maatregelen tegen het coronavirus is men massaal verplicht om thuis te werken. Dat is in veel gevallen niet alleen slecht voor het bedrijf, maar kan ook de digitale veiligheid in gevaar brengen. Dell komt daarom met een speciale software voor de BIOS die de systeembeheerders van bedrijven alarmeert op het moment dat er verdachte wijzigingen worden gemaakt in de BIOS.

De software, die Dell SafeBIOS Events & Indicators of Attack (IoA) heet, houdt bij welke aanpassingen er worden gedaan aan de BIOS en kan indien nodig een waarschuwing versturen naar een centraal systeem. Daarnaast beschermt SafeBIOS tegen aanpassingen die worden gemaakt aan het systeem voordat de computer is opgestart.

Omdat de software vereist dat de BIOS in staat is om de benodigde data op afstand te delen met het systeem van de systeembeheerders, zal de software helaas niet voor alle producten van Dell beschikbaar komen. Op het moment is de BIOS-update met Dell SafeBIOS Events & Indicators of Attack beschikbaar voor de Latitude-, Precision-, Optiplex-, Vostro- en XPS-systemen.

Netwerkaanvallen op BIOS-niveau zijn zeer gevaarlijk en kunnen soms niet worden gedetecteerd en vernietigd door antivirussoftware. Hoewel de software nu alleen gebruikt kan worden door bedrijven, geeft Dell daarom aan dat de update in aangepaste vorm binnenkort ook beschikbaar zal komen voor consumenten. Wanneer dat precies zal zijn en hoe de consument dan gewaarschuwd wordt, is nog niet bekend.

0 Reactie(s) op: Dell beschermt thuiswerkers tegen hackers met BIOS-tool

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.