Deze systeemeisen heb je nodig voor de Fall Creators Update

Door: Mark Gamble | 07 november 2017 12:45

How To

Als je de nieuwste update voor Windows 10 wilt installeren, moet je rekening houden met een aantal systeemvereisten. De standaard systeemeisen voor Windows 10 zelf zijn op zich niet veranderd, maar als je gebruik wilt maken van de geavanceerde 3D-functies, heb je wel wat krachtiger hardware nodig. Om de Fall Creators Update te kunnen installeren (of een schone installatie wilt uitvoeren) heb je een pc nodig die aan de volgende eisen voldoet.

Systeemeisen Fall Creators Update

  • - 1GHz-processor
  • - GB geheugen voor de 32-bits-versie / 2 GB voor de 64-bits-versie
  • - Minstens 20 GB vrije ruimte op je Windows-partitie
  • - Een DirectX 9-compatibele videokaart met WDDM-stuurprogramma
  • - Een beeldschermresolutie van 800 bij 600

Voordat je de update installeert, doe je er verstandig aan door overbodige bestanden te verwijderen. Welke bestanden je veilig kunt opruimen en waar je nog meer op moet letten, lees je in dit artikel.

3D-geweld

De Fall Creators Update biedt wat nieuwe functies ten opzichte van de vorige update. Voor een aantal 3D-functies zoals Paint3D is geen zware hardware nodig, maar als je gebruik wilt maken van de nieuwe virtuele Windows 10-omgeving via de Mixed Reality-portal, dan moet je wel wat extra snelle hardware hebben. Vooral de videokaart is daarbij van belang. Je moet minstens een Nvidia GeForce GTX960 of een AMD RX460 hebben, en een VR-bril zou natuurlijk ook wel handig zijn. Bijvoorbeeld die van Lenovo. Overigens kun je de Mixed Reality Portal ook in een zogeheten demo-modus draaien, waarbij je dan met je muis en toetsenbord in plaats van een VR-bril door de omgeving kunt navigeren.

Benieuwd of jouw computer aan de eisen voor Mixed Reality voldoet? In de Microsoft Store kun je een speciale app downloaden die alles voor je controleert.

Paint 3D lukt nog wel, maar voor Mixed Reality heb je flinke hardware nodig.

Downloaden

Tijdens de update naar de Fall Creators Update wordt er zo’n 3 a 4 GB aan data gedownload, ongeacht of je dat nu via de Windows Update-functie doet, of via de Update Nu-functie op deze updatesite van Microsoft. Maar die data moet natuurlijk uiteindelijk ook samengevoegd worden in Windows 10 zelf, anders kan het besturingssysteem zichzelf niet updaten. Daarom moet je altijd zorgen dat er zo’n 15 a 20 GB vrije ruimte op je harde schijf aanwezig is om de update succesvol uit te kunnen voeren.

Kies voor een SSD

Als je nog een ouderwetse harde schijf in je computer hebt, dan is het wellicht slim om je computer te upgraden met een ssd. Met een ssd start je computer vele malen sneller op, worden programma’s sneller geladen en gaat het openen en kopiëren van bestanden een stuk vlotter. Een conventionele harde schijf heeft niet het eeuwige leven, en zeker als je al een tijdje een oude harde schijf gebruikt, heb je kans dat deze er binnen niet al te lange tijd de brui aan geeft. Een ssd inbouwen is geen rocket science, en in dit artikel lees je hoe je zo’n ssd inbouwt in je computer.

Wist je dat...

... je de Fall Creators Update ook kunt installeren als een nieuwe, verse installatie van Windows 10? Microsoft heeft daar een handige tool voor uitgevonden, de Media Creation Tool. Met deze software kun je een bootable usb-stick of een dvd’tje maken, met daarop de volledige Windows 10 Fall Creators Update. Daar heb je zelfs geen apart Windows 10-serienummer voor nodig, want als jouw computer al eerder is geactiveerd met Windows 10, kun je gewoon eenvoudig een nieuwe installatie uitvoeren. Hoe je de Media Creation Toolkit gebruikt om een schone Windows 10-installatie uit te voeren, lees je hier.

0 Reactie(s) op: Deze systeemeisen heb je nodig voor de Fall Creators Update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.