Dit is de beste laptopfabrikant van 2020

Door: Justin Doornekamp | 20 oktober 2020 06:03

Lenovo toont hun nieuwe lijn Legion-producten, waaronder hoofdzakelijk een drietal nieuwe en verbeterde laptop-modellen.
Nieuws

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop, dan kan die keuze al snel overweldigend zijn door het enorme aanbod. Bovendien zijn veel modellen ook weer verkrijgbaar in meerdere configuraties en dat maakt het er uiteraard allemaal niet gemakkelijker op. Welk bedrijf maakt nou de beste laptops? Volgens de jaarlijkse toplijst van het toonaangevende Laptop Mag is het antwoord duidelijk: ASUS.

Het is de eerste keer dat ASUS de titel beste laptopbouwer krijgt toebedeeld. Laptop Mag is van mening dat de laptops van het bedrijf zowel krachtig als innovatief zijn. Ook over het design is het tijdschrift te spreken, net als over het brede aanbod, van Chromebooks tot gaminglaptops. Maar niet over alles is Laptop Mag te spreken. Zo laat de technische ondersteuning van ASUS te wensen over. En dat is toch wel wenselijk als je een dure laptop koopt en met problemen komt te zitten.

Laptopfabrikanten worden door Laptop Mag beoordeeld op diverse punten, namelijk op de recensies van hun laptops, design, technische ondersteuning, garantie, innovatie en aanbod. ASUS scoorde 88 van de 100 punten. Daarmee deed de laptopbouwer het beter dan Dell en HP die met respectievelijk 85 en 82 punten de tweede en derde plek in bezit namen.

ROG Zephyrus G14

Een van de laptops waarmee ASUS goed scoorde dit jaar was de ROG Zephyrus G14. Het is namelijk de eerste laptop met een AMD Ryzen 9-chip (4900HS), de langverwachte AMD-processor die beter zou zijn dan de Intel Core i7- en i9-chips in hele dure laptops. Onze collega’s van ComputerIdee bleken in een recensie goed te spreken over de laptop van ASUS, maar wezen wel op de hoge prijs van ruim tweeduizend euro en het ontbreken van een webcam.

ASUS won de European Hardware Award voor Best Gaming Notebook in 2020, met hun ASUS ROG Zephyrus G14-laptop.
De ROG Zephyrus G14 won tijdens de European Hardware Awards al eerder een prijs voor beste gaming notebook.

ASUS bracht dit jaar ook een laptop uit met twee schermen. Voortbordurend op het succes van de ZenBook Pro 14 en de geüpdatete ZenBook Pro Duo, kwam ASUS namelijk met de ROG Zephyrus Duo 15, een laptop met een 15-inch scherm en een 14,1-inch touchscreen. De laptop viel niet bij iedereen goed in de smaak, eveneens vanwege de hoge prijs (deze laptop kost zelfs 3.700 euro) en het ontbreken van een webcam, naast een beperkt aantal usb-c-poorten en het zware gewicht.

Onderaan de lijst

De redacteuren van Laptop Mag zijn van mening dat Microsoft de minst sterke laptopbouwer is. Het bedrijf scoorde slechts 70 van de 100 punten. Ook Apple doet het met 73 punten niet al te best in de ranglijst. Maar daar zal ongetwijfeld niet iedereen het mee eens zijn…

Toetsenbord
Apple bracht dit jaar een nieuwe Macbook Air uit, maar Laptop Mag was niet overtuigd.

1 Reactie(s) op: Dit is de beste laptopfabrikant van 2020

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 20 oktober 2020 19:52 Kasander1
    Maar wat nou als design en innovatie je niets kan schelen. Welke blijven er over als je kwaliteit, aanbod, technische ondersteuning en goede garantie belangrijker vind?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.