Dit is er nieuw in de Windows 10 21H1-update

Door: Justin Doornekamp | 04 juni 2021 06:09

How To

Microsoft heeft een nieuwe update voor Windows 10 uitgerold, de zogenaamde lente-update. In de afgelopen jaren was deze update de grootste van de twee updates die Microsoft jaarlijks uitbrengt. Dat is dit jaar anders: pas in de herfst zal er voor Windows 10 een grote update komen. De Windows 10 21H1-update brengt wel wat verbeteringen aan de veiligheid en werken op afstand. 

In oktober komen er langverwachte verbeteringen voor de Windows Verkenner, naast een significante verandering in het uiterlijk van het gehele besturingssysteem. Microsoft besloot voor de lente-update dan ook geen grote zaken aan te pakken. Wel zou de laatste update de starttijd van apps die gebruikmaken van roaming verminderen en zijn de prestaties van Windows Defender Application Guard verbeterd.

Ook het openen van documenten zou dankzij de nieuwe versie van Windows 10 sneller moeten gaan. Verder wordt het voor bedrijven makkelijker om werken op afstand mogelijk te maken in Windows 10

In de herfst krijgen we een grotere update van Windows 10.

Nieuwe functies

Naast enkele bescheiden verbeteringen aan het besturingssysteem is er een handvol nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om externe camera’s als standaard in te stellen. Je hoeft dan bijvoorbeeld bij het inloggen in Windows niet in te loggen met de camera op je laptop.

Verder zien sommige gebruikers nu al de Nieuws en Interesses-widget in de taakbalk. De widget werd eigenlijk pas verwacht in de tweede Windows-update later dit jaar, maar is dus nu al beschikbaar gesteld. Gezien de lente-update geleidelijk wordt uitgerold, kan het overigens zijn dat je de widget nog niet ziet.

De widget geeft een overzicht van onder meer het laatste nieuws, weersvoorspellingen en verkeersinformatie op basis van je locatie. De widget kun je vrijwel helemaal indelen zoals je zelf wilt.

Tot slot maakt Adobe Flash geen deel meer uit van het besturingssysteem, maar daar zul je waarschijnlijk weinig van merken. Vermoedelijk werk je zelfs al een tijdje zonder. Flash is namelijk al een tijdje om veiligheidsredenen in browsers als Chrome, Firefox en Edge uitgeschakeld. 

Update installeren

Wil je je systeem updaten naar de laatste versie, ga dan via het startmenu naar de instellingen. Klik op Bijwerken en Beveiliging. Hier zou je Windows 10, versie 21H1 moeten zien, die je vervolgens kunt downloaden en installeren. Zie je deze optie niet, dan kun je ook via de updatetool van Microsoft je besturingssysteem bijwerken tot de laatste versie. Download de tool hier en werk je apparaat op deze manier bij, nadat Microsoft heeft geverifieerd dat je pc compatibel is.   

0 Reactie(s) op: Dit is er nieuw in de Windows 10 21H1-update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.